Februari 2017
Måndag och jag är så aktiv på instagram och insta direct att jag glömt att jag har en blogg? Sorry! 
Hur mår ni mina fina? Solen skiner men det är iskallt, det är första gången jag någonsin faktiskt känner mig nedstämd av vintern - nu får det gärna bli lite varmare gode gud!
Veckans planer är : Jobba, plugga, träffa mimo och camilla på couscous date, fota en massa till bloggen, gå på date med selin till exploria (ett nytt lekland som ska vara kul för vuxna och barn) och eventuellt ha bjudning i helgen - spännande vecka In shaa allah. Men först ska vi avklara veckans längsta dag på jobbet. 
 
Mousi fyllde förresten 1 år igår, min lilla sparv allahummbarik - Må allah fylla hans liv med lycka och hälsa ya rabb! Förra året i februari var jag alltså nybliven 2 barnsmorsa - yey! Tiden har gått för fooort.. några bilder ur förra årets arkiv: 
 
Tiden går fort, jag kämpade med både körkort och C-uppsats, tog iaf en kandidatexamen och blev ett barn rikare allahmdulillah - 2/3 mål klara för det året då. Iår gör vi ett nytt försök med körkortet då .... när jag känne mig redo :P 
#1 - Anonym

Glöm inte min fråga igen :)

Salam syster, undrar bara hur det går med selins mat o så? Är det bättre? Ger du någon kosttillskott? Isåfall vad? Behöver verkligen all tips o råd? Får man fråga hur mkt hon väger eller e dt för privat fråga? Sorry men bara en jätte orolig och nojjig morsa här :)

Svar: Tar det ikväll in shaa allah =)
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Sorry för mitt tjat :)

#3 - Amanda

Ameen <3

#4 - Anonym

Asalamu alaykum! Jag undrade var din tavla där det står 'Jannah' på är ifrån? (den på bilden)

Svar: Walekom Asslam. Artwithfaith på instagram heter hon :)
Mrs.Coskun

#5 - Narmin

Blogga i din takt fina du. Känner du inte för att blogga så gör det inte. Du ska inte känna dig tvungen eller stressad över det. Dina trogna läsare e alltid här❤
Och ta det lugnt med körkortet. Du har så mkt redan så jag blir sj snurrig när jag läser allt. Hur hinner du med allt? Allahumma barek❤

Jag undrar hur ni gör med födelsedagar för barnen? Vet att ni inte firar era egna men hur gör ni med barnens med tanke på att Selins födelsedag uppmärksamas på förskolan och sen har ni säkert famil/vänner som vill fira de :) du har säkert skrivit om det men jag har missat det..

Svar: Fina du <3 ja du.. det här med fördelsdagar vad gäller barnen blir svårare med tiden från Selins sida. Våra familjer vill att vi ses och typ fikar så då gör vi det, vill dem äta tårta och ge presenter får dem göra så, men vi gör inget sånt själva och med tiden har även våra familjer slutat. Vi pratar om att man blir ett år äldre och sjunger om selin vill (hon sjunger ja må ha leva varannan dag ändå) och Thats IT. Hon får presenter och fredags fika så ofta och vet att på bayram får man önska sig vad man vill så än tycker hon inte det är konstigt.

Hon är mest nöjd över att få fylla år samma dag som mousa denna gång tex haha och sa att vi skulle blåsa ballonger åt dem. Klart med den födelsedagen då :)
Mrs.Coskun

#6 - Niqabisten

Jag råder er säga åt familjerna att inte uppmärksamma nån födelsedag låter ni dom köpa presenter , tårta kan man ju inte säga att ni inte firar . Angående selin så om ni spontant köper eller gör tårta då och då under året och du överraskar henne med det efter dagishämtning , leker pirat eller prinsessa skattjakt där ni letar efter skatter ( godis , liten leksak eller liknande ) då och då och du även förklarar att muslimer firar inte födelsedag utan bara eid då kommer hon inte vara intresserad av födelsedagar även om hon ser andra i sitt liv eller dagis fira eftersom ni gör resten av året så speciellt du kan även spontant köpa jummah halwa lägga upp ballonger i hemmet , serpentiner , dekorationer på detta sätt kommer hon aldrig sakna födelsedagar jag har tre barn ålder 3,4. 5, 7 alla runt dom firat utom dom och de har aldrig velat fira då jag gjort dessa saker som ovan plus även lärt dom om Allah och att Allah älskar folk som gör de saker Allah älskar och lämnar dom saker han ogillar och att muslimer firar inte födelsedag . Pågrund av dessa grejer tillochmed ogillar mina barn när andra firar födelsedag . Man måste lära barnen rätt islam med rätt metod . Islam är trots allt inte en lunch bufe där man plockar vad man vill och lämnar vad man vill. Tyvärr är det dålig iman (inte min åsikt utan islams) att folk gör synder i detta fall firat era barn trots islam säger nej till det och man inte säger till folket att vad de gör är haram och bidah

Svar: Som jag skrev innan så har ju familjerna sakta börjat förstå att detta inte är något vi vill göra. Vi har sagt att de är emot islam, så Inshaa Allah vi har varken dålig Imane eller gör bidrag, vi är bara mänskliga och människan är inte perfekt :)

Och precis som du nämner uppmärksammar vi fredagar, ger presenter och firar små steg ofta, som första surah hon lärde sig, eller när hon lärt sig räkna på olika språk osv. Även fredags traditionerna rullar och jag håller med om att det blir en bra rutin för barnen. Må Allah hjälpa oss alla med det som är gott för oss och våra familjer ya rabb ❤️
Mrs.Coskun