The fabulous life of RGC
Hahahah skulle vilja göra en serie som hur det fabulösa livet egentligen är... inte alls så fabulöst med andra ord haha. Kaotiskt, roligt, mysigt och sa jag kaotiskt? Ett litet bildregn från våra senaste dagar bjuder jag på i detta inlägg. Vi pysslar, lagar mat, äter pepparkakor och sen gör om lådorna till matlådor som vi sen serverar mat i när vi inte orkar plocka fram mer disk 😂. Vi bakar pajer i stora last och vi går på Leos lekland och barnens nya hobby: att gå ut och handla. Tar ca 2-3 timmar från dörr till dörr, att gå på Willys och komma hem dvs. Någon gång får jag panikbryt och gråter över att jag känner mig helt utmattad fastän vi är två föräldrar som gör det mesta tillsammans så är det tufft med så hyperaktiva barn.  Sen sover jag med en sån tacksamhetskänsla - för trots allt känns mitt  liv verkligen komplett allahmdulilah. 

(null)

(null)

(null)

(null)#1 - Julia

Min största önskan är ett barn 😪försökt i över tre år men inget händer. Även om jag faktiskt gläds andra, så gör det samtidigt ont. Ha oss ofrivilligt barnlösa i er dua ♥️ Allah prövar oss på olika sätt ♥️

Svar: Älskade syster!! Må Allah berika er med rättfärdiga friska barn, tappa aldrig hoppet älskade du, Allah är den barmhärtige ❤️❤️❤️❤️har er alla i lin duaa
Mrs.Coskun

#2 - E

Är i samma situation som Julia. Alhamdullah för alla provningar. Har fått missfall flera gånger och känns extra jobbigt när människor omgivningen påpekar att de tycker att ens iman inte är stärk nog när man är ledsen/gråter över detta. Som om man inte kan vara ledsen. Alhamdullah för allt .

Svar: Heregud människor är verkligen helt otroliga ibland. Gråt hur mkt du än vill älskade syster och vänd dig till Allah samtidigt för sannerligen är den tiden då man faktiskt är närmast Allah - när ens hjärta längtar efter något och är omfamnad av prövningar. Jag ska göra duaa till dig och Julia i min nästa bön inshaa Allah❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#3 - Iman

Ser ut som att ni har det mysigt! Småbarnskaos är det bästa kaoset.

Till systrarna ovan, blev så ledsen för er skull. Jag ska göra dua för er. En tröst är att det som Gud har skrivit för er kan ingenting stoppa att ni får.

Jag hoppas att ni får det ni önskar inchAllah. Men jag känner er smärta, ofrivillig barnlöshet är väldigt tufft och tyvärr inget man pratar om. Vänd er till vården för hjälp, det finns undersökningar och utredningar man kan göra under tiden. Det löser sig ska ni se. Håller tummarna för er ❤

#4 - Anonym

Gör också dua till oss som är ofrivilligt makelösa syster. Mitt hjärta har krossats så många gånger men det enda jag längtar efter är att träffa en underbar man och skaffa barn. In sha Allah en dag blir vi bönhörda allihopa ❤️

Svar: Åh älskade syster det ska jag göra!! Må Allah bevara din önskan ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Jag har varit i samma sits som ni ärade systrar i islam. Gör massor av duaa och skit i folks skitsnack - vet det är lättare sagt än gjort men såå värt det när man lyckas ta sig dit! Förlita er inte på människors stöd och förståelse som tröst, även om det så är närmaste vänner eller familj, man blir bara besviken. Förlita er endast på Allah! Och det där om imaan, samma människor borde ta till sig samma råd när de själva hamnar i prövningar...så tröttsamt!

Skulle verkligen rekommendera om ni inte redan gjort det att göra en fertilitetsutredning! Gjorde en själv och de hittade ingen orsak. Trodde det skulle bli lättare men kände där och då bara hopplöshet så vi bestämde oss för IVF när det inte funkade helt enkelt. Kände enoooorm sorg över att göra IVF och gjorde massor av duaa att vi skulle slippa det. (Dock tacksam att möjligheten finns!) När vi fått tid att göra IVF och väntade och väntade på mensen för att ringa de att starta...kom den istället aldrig och jag var gravid! Allahu akbar! Allahs plan är verkligen bäst.

Det kan finnas orsaker som är mycket lätta att åtgärda som tex äggledarspolning och medicin vid PCO. Så finns mycket hjälp att få alhamdulillah

Må Allah glädje er ameen

Svar: Allhamdulillah älskade syster att det gick vägen för er till slut!! Önskar du slapp känna sorg över IFV, det är verkligen en välsignelse i Sverige att bli erbjuden de utan att de skulle kosta skjortan och de är absolut inget fel i det (inte för att jag tror att du tyckte det).

Mån Allah skydda dig och din familj och bevara alla systrars önskan.

Sen vill jag även tipsa om att gå till en imam för ruqiah, det brukar även hjälpa ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#6 - Umm Z

Älskade systrar, Allah prövar oss på olika sätt. Själv är jag inte ofrivilligt barnlös, har Alhamdullilah en dotter som snart inshaAllah blir 5 år. Har dock fått ett missfall strax innan henne, lades in på sjukhus och förlorade mycket blod. Har p.g.a. detta blivit hånad av andra "muslimer" , i detta fall min makes familj. Sagt att jag förtjänar detta bl.a. av min dotterns släktingar. Blev kränkt på ett fysiskt sätt av min make efter mitt missfall, försökt tvinga mig till preventivmedel etc. Alhamdullilah Allahs plan är den bästa, satte ett datum för hur länge jag skulle orka med detta, "ha Sabr", "ha inte svag Iman" "Allah hatar skilsmässor", "dålig fru" "smutsig, äcklig" "psykiskt sjuk"detta är ett axplock av vad som sades till mig under det året som jag stod ut med detta. Vågade inte berätta för någon, inte ens min egna familj. Detta då min make var "högt uppsatt" inom islamiska föreningar i Sverige, var aktiv i Dawah rörelser, anordnade Hajj resor, ja you name it och han var där.

Var på den tiden 23 år, nypraktiserande, hade aldrig haft en relation med någon annan tidigare, varken halal eller haram. Tänkte att "jag rider ut stormen", det kanske ska vara såhär, han kanske uppskattar min senare, jag måste öka min Iman, jag kanske inte är religiös nog och massa sådana tankar. Gjorde allt, fick aldrig ens ett "tack", vi bjöd hans familj på Ramadan, ingen åt min mat, bara massa kommentarer om mitt utseende "för sminkad", "ser ut som en man" "maken är myyyyycket snyggare än dig". Satte ett datum som var ca 1.5 år efter äktenskapet, tänkte att nu får det räcka, ville inte ha ett misslyckat äktenskap trots att jag kände mig kränkt, trakasserad, ensam, olycklig, grät dagligen, blev ignorerad i flera veckor. Dagen innan det datumet råkade min man ut för an allvarlig olycka så då var det inte läge att prata skilsmässa. Betedde sig bättre i någon månad då jag var den enda som dök upp på sjukhuset, var där dygnet runt. Fick en månad senare reda på att jag var gravid Alhamdullilah. HAn blev först arg, ignorerade mig i 1.5 månad fram tills han fick blodförgiftning, var nära att dö. Bad därefter om ursäkt för beteendet. 2 veckor innan min förlossning blev jag hotad till livet, hot om att knuffa ner mig från trappan när jag var i 9:e månaden. Detta då jag varit trött och inte orkat prata så mycket när vi hälsade på hans familj som skulle till Hajj. Ingen sade något. Lämnade gråtandes och en busschaufför skjutsade mig till akuten. Gick ute hela natten, detta var under vinter. Åkte därefter tåg till min familj 2 timmar bort. Födde min dotter och det är den största välsignelsen någonsin. 2 veckor senare fick jag ett sms om skilsmässa och att jag inte var välkommen tillbaka.

Sedan dess har jag kämpat med utmattningssyndrom, trott att jag varit deprimerad, trakasserier av andra muslimer. Arbetar heltid för att försörja min dotter. "Kvinnans plats är i hemmet". Har dragit mig undan från många andra muslimer p.g.a spekulationer och kommentarer. Är ofrivilligt utan make, min dröm är att inshaAllah gifta mig och få barn. Jag har en dotter Alhamdullilah men drömmer om att få uppleva en normal graviditet, mådde kroppsligt 100 % bra, kräktes aldrig och var aktiv fram tills sista dagen. Men vill ha stöd av min make, vill ha barn med en som också vill det. Men det är svårt att ens hitta någon accepterar mig som skild kvinna men ett barn. Har aldrig haft utomäktenskapliga relationer men man får ett stigma, har man haft x antal pojkvänner i smyg är det bättre än skild en gång. Har dagar som är bättre än andra, men kan få sammanbrott och gråta när min dotter sover, gråta i bilen till och från jobbet, gråta på jobbet ibland. Men Alhamdullilah andra dagar är bättre, de bra dagarna är fler än de dåliga.

Må Allah välsigna er ofrivilligt barnlösa systrar med en fullgången graviditet. Tänk ändå på att ni har en stödjande maken inshaAllah.

Må Allah välsigna oss ofrivilligt makelösa med en rättfärdig man.

Svar: Åh älskade älskade fina syster!!! Jag önskar jag kunde ta bort detta du upplevt av människor som kallar sig musllmer wallah! Må Allah belöna dig med högsta graden paradis och med en rättfärdig man som älskar dig och behandlar dig som den prinsessa du förtjänar att vara.

Om du vill lätta på hjärtat men fortsätta vara anonym får du gärna mails mig om du vill, jag finns här inshaa Allah (rgc.nu@hotmail.com). ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#7 - Umm Z

BarakAllah fiki underbara du❤❤❤. Wallahi känns bra att kunna lätta på hjärtat och rensa tankarna när det känns som att man blir galen nästan. Har varit offline i typ 2 dygn med bara auran och susa och Alhamdullilah vilken känsla, tänkte på din kommentar under denna period och jag blev tårögd wallahi. Ska våga att hälsa nästa gång jag ser dig inshaAllah🙈.

Må Allah belöna dig och din familj med jannatalfirdaws för dina goda intentioner och din genuina omtanke och vita hjärta.
Fortsätt skriva så ärligt och öppet,det uppskattas verkligen,Love it💕💕💕

Svar: Åh fina du!! Må allah rensa dig från allt som tynger ditt hjärta och ge dig och dina käraste högsta granden paradis. Wallahi att veta att kommentarsfältet och bloggen betyder så mycket för er läsare gör denna hobby jag har så mkt mer betydelsefull i en annans så ytlig värld.
JAA snälla kom fram, jag kramas gäääärna <3 Ta hand om dig fina och ameen på din duaa och till alla här inne <3
Mrs.Coskun