Monday chillday
(null)

Här sitter vi och målar, jag och Selin, medan vi övar på en ny Surah. När vi lär oss något nytt brukar vi öva under dagens gång vid oliks tillfällen, tex när vi målar, gör pussel eller innan vi ska sova. Jag läser och Selin läser efter mig, sen läser vi tillsammans och varvar med sång efter hennes önskemål, så hon inte tappar intresset. Vi bestämde oss för att det får bli en liten surah (Al kautar) och sen några glosor på arabiska och turkiska. Uppnår vi målet blir det kalas, eller ja det kanske det blir i vilket fall som helst om jag orkar, men målet är att fira att hon lärt sig nått nytt hehe ☺️ Mousa pratar ju inte lika mycket som Selin men han försöker verkligen och får till ord här och där på sitt eget sätt, så jag försöker få honom att vara med också, för man lär ju sig av omgiviningen också.

Dagens planer då... typ inga? Kanske gå ut till gården en stund, eller parken. Vad ska ni hitta på då?

Glöm inte smsha gilla-knappen ❤️

#1 - F

Kan varmt rekommendera one4kidstv eller zaky på youtube som är en muslimsk tecknad figur där de bland annat lär sig Quran, hur man ber och ord på arabiska m.m Den är riktigt välgjord men för att ta del av all material behöver man ladda ner appen och betala 40kr i månaden. Riktigt värt för min del.

Svar: Åh viSte ej att man kunde köpa den som app, vi har bara kollat på de som finns tillgängligt på youtube. Tack för tipset hjärtat ❤️
Mrs.Coskun

#2 - Fatimah

Vilka språk pratar ni hemma och i vilken utsträckning involverar ni övriga språk som inte talas till vardags? 👶🏽

Svar: Huvudspråket är svenska, sen pratar vi turkiska, arabiska och engelska med barnen i den mån vi kan. Men eftersom jag och maken kommunicerar främst på svenska med varann har det blivit så. Men vi försöker få in de övriga språken k vardagen, speciellt genom våra familjer :))
Mrs.Coskun