RGC tipsar - chili masala Solna
 
 
Jag har glömt tipsa er om en indisk restaurang i Solna som har dunder god indisk mat, där allt som serveras sjävklart är halal. Väldigt fräsch och mysig restaurang som ligger i Solna (Hagalund centrum för att vara exakt). Ovan ser ni två rätter, kyckling korma och lamm korma. Båda super smakrika och goda dock lite för mkt ben i lamm korman. Tummen upp från oss om man ät ute efter en mysig atmosfär och god mat.
 
Nu ska jag fortsätta med matlagningen här hemma. Blev en lugn hemma dag istället med mkt lek och filmtittande. Nu har barnen badat och ska äta middag innan de blir läggdags. Under lovet har dem fått vara uppe lite senare än vanligt men vi har försökt hålla någorlunda rutiner. Men är det lov så är det, eller vad säger ni 😉
Flower power
(null)
(null)
(null)
(null)
Abaya: turkey / bag: Mango / kimono : boohoo /  scarf : Verona 
 
Salam mina fina! 
Hur mår ni denna lördag? Inte för att någon av er svarar på det men men. Tittar in här för att visa er nästa plagg ur min shoppingrunda på boohoo - en blommig kimono! Hur fin var inte denna kombination? Även om vädret ute var grått och tråkigt så känner man en härlig varm känsla när man klär sig i blommigt tycker jag. 
 
Lördag idag, vilket betyder häng hos familj och svärfamiljen, vi får se vad vi hittar på. Vi har haft ett mysigt lov hittills med mkt aktiviter, vart på Leos, målat, pysslat, övat på Surah (blev inga glosor, behövde va lite realistisk), selin har sovit hos mormor och morfar och vi har hängt med kusinerna, och Adam har skrikit igenom ALLA nätter. Allahummabarik för härliga dagar och hoppas på många fler med nära och kära för både oss och er 💕
 
Glöm inte gilla om ni gillar looken :) 
Friday talk
Något jag har tänkt skriva om länge här på bloggen (men inte vetat hur) är deppression, utmattning och ångest, ett ämne som är rätt tabubelagt, speciellt bland oss muslimer. Så fort en klagar på ångest eller deppresion blir man ifrågasatt gällande sin iman, ens handlingar m.m. Folk verkar ha missat att dessprionnen i sig kanske är en prövning från Allah? för att inte tala om alla prövningar som utlöser panikångest osv. Alla är inte lika starka, fysiskt eller psykiskt, så varför trycka ner någon som redan ligger nere?
 
Älskade syster, om du går igenom en sorg, depression eller lider av panikångest, det är inte ett tecken på svag iman, eller svag karaktär, det är bara din prövning från Allah, ta den prövningen och härda ut den, vänd dig till honom, och tappa inte hoppet! Känn dig inte som en sämre muslim bara för att du känner dig nere och mår sämre, tvärtom, Allah prövar dem han älskar mest - glöm aldrig det 💕 En syster länkade en källa på olika åkallan man kan göra när man går igenom dessa prövningar, ni hittar dessa duaan/åkallan här!
 
Samma gäller systrar som klagar på utmattning osv som tex har barn. Vi klagar inte för vi är otacksamma, vi klagar för att lätta på hjärtat för att sedan orka kämpa igenom sömnlösa nätter, småbarnstrots, blöjbyten och noll tid till basala saker som att duscha eller gå på toa (😅). För vi är medvetna om att barn är den största gåvan men lika så en stor prövning för många och därför behöver man ventilera. Man vet aldrig hur livet med barn är förens man fått barn, så det är inget man kan förbereda sig på, vilket jag tror är en lärdom bara i sig från Allah. Jag minns i somras hur slut jag var som höggravid på resande fot och hur folk attackerade mig här på bloggen för att jag ventilerad, men bara Allah vet vilka prövningar mina graviditeter är för mig, betyder det att jag är otacksam? Har svag iman? Nej verkligen inte, Allah prövar oss på olika sätt, glöm aldrig det! 
 
Med det sagt, have a blessed Friday 💕Allahummabarik lakum <3 
Må Gud bevara alla våra barn och skydda dem från ont och må han välsigna alla er med det era hjärtan  önskar.