The day of Arafah

God morgon fina systrar! 

Hur mår ni denna regniga morgon? Hoppas allt är bra med er :) Själv tror jag att jag håller på och sjuk, så typiskt att Mousa smittat mig, men vi får se hur detta artar sig under dagen.

Idag är det Arafah dagen som är rekomenderad att fasta till den som kan - så har du inte ätit frukost ännu och känner dig redo, gör niyah och kör på! Det ligger stor belöning i det, 2 års synder blir in shaa Allah reducerade (1år fram och 1år bak). 

Önskar er en välsignad dag, och ni som fastar får jätte gärna ha mig i er duaa när ni bryter den ikväll, nått i stilen: ya Allah, låt det vara khayr för RGC att ta körkortet snart och underlätta förlossningen haha. 

#1 - D

Snälla alla mina fina muslimska systrar, ni som fastar idag el inte oavsett! Snälla gör dua för våra syskon bröder i myanmar arakan! Det sker en hemsk massaker där som inte västvärlden visar! Spädbarn gravida vuxna man som kvinna gamla torteras dödas våldtas endast pga att de är muslimer! Jag har inte kunnat sova nu i flera dagar då jag hela tiden tänker på dessa människor! Buddisterna i Burma gör detta! Varför visar inte media detta här? Snälla gör dua snälla!

#2 - Mirjeta

Skall absolut ha dig i min duaa när jag bryter fastan ikväll ♥️

Svar: Åh fina älskade syster ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#3 - Mirjeta

Detta är egentligen inte min sak att veta, inte heller min rätt att fråga men man kan inte hjälpa för det eftersom man är en läsarna och det är nästan som att man är vän med dig, därför undrar jag vart du är? Om du har det bra? Må Allah vara där för dig o lätta dina tyngder vad det än må vara. ♥️

Svar: Älskade systers så berörd jag blev över din kommentar !! Klart du/ni har rätt att fråga, vi är ju alla här inne som en stor familj. Det har vart mycket nu men allhamdulillah för allt. Kommer en uppdatering nu =)
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Allt som görs mot muslimerna visar de ju inte,visar bara hur dåliga de är. Varför kallar ingen buddister för terrorister nu?? Det de gör är ju fruktansvärt!

Svar: Jag vet,det är sååå hemskt!! Och man känner sig så hjälplös, så mycket som händer nu. Ska försöka styra upp ett inlägg med olika hjälporganisationer in shaa allah. Återkommer!
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Man behöver ha som avsikt att fasta innan gryningen (fajr), det går inte bara att bestämma sig för att fasta under dagen innan man ätit första måltiden.

Svar: Inte vad gäller frivillig fasta vad jag vet, ska återkomma med källa in shaa allah <3
Mrs.Coskun