Terrorns offer

Mina tankar har dessa dagar gått till alla offer och deras anhöriga. Till mina kollegor som var fast på Segelstorg i flera timmar med deras årskurs 1 efter en bioutflykt som kunde slutat i katastrof. Men mina tankar går också till byn i Syrien som blev attackerad av kemiska bomber här om dagen, till alla hundra talas barn som dog och föräldrar som nu behöver överleva förlusten av deras barn. Terror som terror, här eller där, långt eller nära, inget liv är mer värt än någon annan! 

Terrorismens offer är många, och olika. Och även om det värsta möjliga scenariot är att mista livet så är offren också de som blir kvar men måste leva i sorg, saknad och skräck. Skräck för att förknippas med förvrängda handlingar som är utförda i religionens namn, eller förlora sitt liv eller någon nära till dessa galningars upptåg. 

 
Terrorismens offer är de som skadades svårt, den elvaåriga flickan som dog och hennes familj men också småbarnsmamman som är rädd för att köra vagnen på perrongen för att hon är rädd att någon ska putta henne, eller den beslöjade gravida kvinnan som inte vågar gå till jobbet för hon är rädd att någon ska slå henne så hon förlorar sitt barn.

Terrorismens offer är killen som numera kommer förknippas med lastbilsföraren för han har skägg, och därav bli av med sitt levebröd, eller killen med skägg som blir nekad semester för han "ser ut" som en fara för riket. 

Ja terrorismens offer är många, vissa lever medan andra lämnat oss för en bättre plats, oavsett så måste vi alltid tänka att individers handlingar aldrig ska kopplas till en hel religion. Att aldrig dra alla över en kam. Vi måste kämpa tillsammans mot orättvisan, orätrvisan som skadar oss alla, oavsett religion, kön och hudfärg. 

#1 - Amina

Jätte fint skrivet mashaallah tabarakallah❤️

Svar: ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#2 - Iman

Alltid rätta ord❤ Det är så sant och verkligen besvärligt att de terror som sker i världen förknippas just med islam, när i själva verket så förbjuder islam att döda oskyldiga, om man dödar en oskyldig person räknas det som om man har dödat hela mänskligheten.

#3 - Irma

Så bra skrivet,, ber till Allah att ska skydda oss alihopa från dessa dårar som gör det bara värre för oss Ameen ❤❤

#4 - H

Ja jättebra skrivet

#5 - Seda

Walla jag trodde att det finns ingen kvar som också tänker på Syriska barn som har dt värre och värre.. när något sånt händer i europa eller större länder, det snackas bara om det, snälla det finns alltid något nytt i Syrien att prata om.. Världen e så blind eller leker blind

Svar: Tror att människans instinkt är ibland självisk när de handlar om liv och död. När de händer plötsliga saker nära så tar de upp all fokus.

Men de är inte bara i Syrien de är kaos, våra syskon i Afrika har de också tufft just nu. Mänskligheten lider åt alla håll. Må Allah rädda alla <3
Mrs.Coskun

#6 - Ida

Det är psykologiskt bevisat att människan påverkas mest av det som händer nära och att människan berörs och tar till sig av det som händer nära. Det är så vi fungerar biologiskt. Det är därför vi berörs mer av att en av våra släktingar dör än att någon okänd persons släkting dör.

Vi känner mer för våra grannländer än länder långt borta. Ja, det är fruktansvärt det som hänt i syrien men jag blev mer rädd och bestört av attentatet på drottninggatan.

Folk ska inte behöva känna skam för att de känner så. Låt oss sörja det som hänt i vårt land utan att skuldbelägga sorgen och undervärdera den genom att säga att "värre saker händer i syrien"

Svar: Tror ingen försöker undervärdera sorgen utan ibland känns det som att världen glömmer bror den icke eurpopieska sorgen, eller den icke vita mannnens förlust och död.

Men helt rätt, alla har rätt att sörja utan skam eller undervärdering<3
Mrs.Coskun

#7 - Iman

Fint skrivet. Terrorn struntar i religion...Den tar allt och alla. Maken och sonen var fast i stan och jag körde in för att hämta dem. Tankarna snurrade: tänk om..tänk om. Så hemskt alltihop. Försöker be för alla hela tiden. För vår värld och våra barn 💛💙

#8 - Anonym

Syster, skriv gärna om det som händer i Somalia, 💕