Långledighet

Nu börjar de flestas ledighet, och därför vill jag önska er alla en himla massa mys med era nära och kära. Idag är selin hemma från förskolan, hon ska hänga hos mormor medan vi är ute och kör, sen har jag lite ärenden att fixa innan vi avslutar dagen med en liten picknick i parken om vädret tillåter. 


Jag har hämnat i en jätte trött period just nu, är verkligen helt utmattad konstant, tror att de är en blandning av mkt jobb, dålig sömn och mkt med barnen. Det var verkligen flera månader sen jag kände mig utvilad. Hoppas det vänder snart, annars måste jag boka in ett läkarbesök, säkert vitaminbrist eller nått. Önskar er alla en fin dag! 

#1 - M

Må Allah underlätta, amin! Lyssna på kroppens signaler, så du inte blir utmattad. Trodde sj inte på sånt förut men när det drabbade mig så förstår jag allvaret❤️

Svar: ska försöka ❤️
Mrs.Coskun

#2 - A

Wow så gott ut!
Jag letade egentligen efter järntabletter (under graviditet) men på hälsokosten så gav de mig ett paket där tabletterna är en kombination av järn + några av de B-vitaminer man ofta har brist på (de sa att dessa tabletter skulle vara lättsmälta för magen helt enkelt).
Och wow vad denna kombination gav mig energi, massvis! Jag vet ju att järnbrist kan orsaka trötthet men har varit gravid 3 gånger innan och aldrig upplevt samma swish av energi jag fick denna gång. Jag ville knappt sova haha, det kändes som att jag fick "äkta" energi för första gången på länge. Svårt att förklara..

Jag googlade iaf på B-vitamin brist och trötthet, hade aldrig kontrollerat om jag hade det eller ens trott att jag skulle ha det för jag äter bra och varierat. Men tydligen kan man få blodbrist av B12-brist vilket kan göra än ganska intensivt trött.
Allaahu a3lem. Jag vet inte om det exakt vad just B12 (det fanns även bland annat folsyra och B6 med i mixen), men något var det definitivt som min kropp uppskattade =))

Vet inte om samma märke finns i Sverige (bor utomlands) men ville tipsa om att eventuellt testa den kombinationen!

Svar: Åh ska defentivit fråga på närmaste hälsokostbutiken, under mina graviditet med barnen har jag alltid haft järnbrist, men aldrig känt mig såhär trött. Men å anda sidan har mitt liv aldrig varit såhär hektiskt heller egentligen :)
Mrs.Coskun

#3 - umm z

Assalamo aleykom. Låter lite som utmattningssyndrom, kronisk trötthet utan återhämtning.Aldrig utvilad etc. Du kan söka KEDS skattningsformulär på nätet och göra en lite självskattning.Låter lite som det när du beskriver Bara en liten tanke.Kheir in sha Allah🌸🌹