Grey(cious)

 
En liten look från här om veckan, grått som är flott och väldigt passande till vårt kära lands härliga väder.Ni är många som frågar om mina slöjor, och det är alltså chiffong slöjor från Verona collection som jag enbart använder numera. Slöjorna kallas dock Georgette på hemsidan och ni hittar dem här! Nu har åk 9 skrivit klart andra delen av nationella provet och jag drar nu iväg på ett spännande möte. Vi hörs hörrni, hoppas er tisdag är helt fabulös! 

Tuesday 25/4

 
God morgon tisdag!
Idag skriver sveriges 9:or NP i engelska (hehe i skrivande stund) och sen väntar ett spännande möte efter jobbet. På fredag är det tänkt att vi ska ha grillfest med vår mentorsklass, mina fina 7:or, men jag börjar bli tveksam till om vi ens kommer få en snö/snö/vind fri dag - ja ni hör ju, man kan tro det är rena rama vinterlandet. Jag känner mig dessutom ganska snuvig och frånvaron på jobbet är redan ganska hög just nu, så får se hur denna vecka kommer vara..!

Hoppas ni får en fin morgon allesammans <3

Marokansk Tajine & majskrokar

 

Det här med att gå på date hos en bästa vän som är mat och bakbloggerska (camilla) hörrni, ojoj va priviligerad man blir. Vi liksom önskar oss rätter av olika slag och hon trollar med glädje fram allt, och man vill ju nästan äta sina fingrar så gott det är (ett arabiskt uttryck haha). Under förra veckan hann vi med en sån date där vi åt marokansk tajine. I och med att stora syster är allergisk mot ägg så jag är alltid så feg med att ge mousa ägg, men det gick bra denna gång. Dock var majskrokarna nog lite mer intressant denna gång hehe..

Hur som helgen var mysig, umgick bara med barnen och försökte återfå min röst då jag blev lite hes mot slutet av veckan och hade ont i halsen. Hoppas ni också haft en fin helg =) 

Önskar er all en trevlig Måndag <3

Good morning

Idag vill jag uppmärksamma två unga tjejer som påbörjat ett ideellt arbete under namnet ''Daughters of the horn''. Ni kan läsa allt om dem och deras arbete på deras instagramkonto som ni hittar här!Det ska även ha en välgörenhetskväll där de samlar in pengar till somalia pga den rådande situationen där.

Såhär skriver de om kvällen ''Det kommer vara en kväll utav inspiration med härlig stämning.  Vi erbjuder våra gäster fin middag i Saffas fina lokaler med tilltugg därpå följer även program såsom poesi, några systrar från olika städer i Sverige kommer på besök under kategorin "unga inspiratörer " där kortare föreläsningar utav inspiration kommer hållas, sen blir det mingel och försäljning utav olika slag och allt detta i välgörenhetssyfte, najs va? Vi kommer även självklart presentera oss själva bakom organisationen och lite därtill. Så missa inte en kväll med Tamam stämning, säkra din biljett redan idag då det endast är två dagar kvar utav biljettförsäljningen.''


Låter det intressant? in på deras insta här för att säkra din biljett!

En dag på Naturhistoriska

Lovet avslutas med lite äventyr. Vi var nämligen på Naturhistoriska igår tillsammans med kusinerna coskun. Alla hade kul, till och med mousa som sprang runt som en tok mellan alla dinosaurier och tigrar. Vi hann dessvärre inte med comonova då den visningen vi ville se började 15.30 och vi kom dit vid 12. Efter två timmar var både barn och vuxna helt slut och hungriga så vi åkte vidare till en ny öppnad restaurang på Odenplan - mer om det i ett annat inlägg ;)


Annars var Naturhistoriska super spännande och vilken lyx vi har som har gratis inträde på sånna maffiga musseum, något som sällan är aktuellt utomlands. Nästa gång hoppas vi (läs jag!) på ett cosmonova besök också, sist jag var på det var nog i grundskolan hehe.