What's for lunch?

Today's lunch, yummi! 

I dagarna har vi sett en massa dokumentet på Netflix som handlar om vikten av att ändra sin kost för att undvika sjukdomar. Många av dokumentärerna förespråkar en vegetarisk kost och visar på tydliga paralleller mellan dagens snabbmat och massintag av kött och ökandet av sjukdomar som råder så som cancer och diabetes. Ytterst intressant och för er som har Netflix rekommenderar jag er att se "food matters""forks over knives" och ''cowspiracy''. Verkligen en ögonöppnar för oss, och även om vi inte tänker bli vegetarianer på heltid så ska vi faktiskt införa vagitariska dagar här hemma. Vi ska även se över våra mejeri intag och utforska alternativen som finns. Det är helt sjukt hur köttindustrin och den rådande mass produktionen av kött förstör vår miljö, för att inte tala om vad man proppar i dessa djur som vi äter!! 
 
Imorgon börjar jag en "sugar free April" utmaning, 30 dagar utan socker, förutom fruktsocker då. Ska bli spännande att utmana sig själv lite, jag har ju slutat dricka läsk sen ja födde vilket i sig är världens grej för mig! Så vilka hakar på The challenge imorrn då in shaa Allah?  
#1 - Anonym

JAAAASGGGGGG!

Svar: JALLA :D
Mrs.Coskun

#2 - Nana

låter som en bra ideé :)

#3 - Aisha

Allah har skapat några djur för att vi ska använda de som mat. Alla profeter åt ko-kött & lamm-kött. Att vara vegetarian är dåligt för kroppen, man gör följa profetens ~Sunna~ MEN om man vill äta nyttigt kan man SLUTA äta GLUTEN! Ät gluttenfri mat, det är mycket nyttigare och ät minde söttsaker. Ät mer grönsaker, frukt & PROTEINER. Även mejeriprodukter med laktos är dåligt, det ska man försöka undvika. Många människor jag botar cancer idag genom att avstå från mjölk och gluten. Vegetarian eller vegan är inte en rätt livstil även om media säger det.

//

#4 - rememberthiis.blogg.se

gott :D

#5 - elisabeth

Till Aisha: Ingen har sagt att mrs coskun ska bli vegetarian. Och ditt argument haltar något. Profeten åt kött, så vi ska inte vara vegetarianer, men liksom, profeten drack mjölk men vi ska ändå skippa laktos i vår diet. Är inte det samma sak?

Allt med måtta är det väl. Magsäcken ska fyllas 1/3 med mat 1/3 vatten och 1/3 tom.

#6 - Aisha

Till Elisabeth: Mitt mål med kommentaren var inte att påstå att RGC är dålig eller okunnig, tvärtom! Jag tycker att hon är en stor motivator för många. Jag ville däremot påpeka att alla som funderar över att bli vegetarianer ska tänka över. Elisabeth jag rekommenderar er vänligen att titta på filmen " Food inc" utgiven 2010 av Robert Kenner. Då kommer du att förstå hur mjölk tillverkas under VÅR TID och inte under DÅ TIDEN när profeten levde. Det mesta av mjölken är genmanipulerad idag. Om man vill verkligen dricka mjölk är det inte svårt nog, det är BARA att välja LAKTOSFRITT.

Elisabeth stort tack för påminnelsen om att magsäcken ska fyllas 1/3 med mat 1/3 vatten och 1/3 tom, det har jag redan vetat som 11-åring.

#7 - A

Jag är på syster! Låter som en toppenutmaning 🌸
Må Allah underlätta det för oss alla ☺️
Men var går gränsen med sockret får man äta saker med socker i indigrienserna eller avstå från allt med socker?

Svar: Jag tycker gränsen går vid kakor , läsk, saft med socker i, bullar, godis och chips. Jag kommer iaf köra så till stt börja denna gång iaf :)
Mrs.Coskun

#8 - Leila

Nästan all mat som existerar är genmodifierad.... Inte bara mjölk, så det är väl lite fel att påstå att endast mjölk är genmodifierat :) Jag tror att många inte förstår begreppet genmodifiering, du själv som människa genomgår tusentals genmodifieringar, genmodifiera mat gör man för att kunna få en bättre kvalitet och kunna odla på ett bättre sätt ISTÄLLET för att använda massa andra kemikalier.

Ska man vara med och bidra till bättre miljö och hälsa får man faktiskt MINSKA köttkonsumtionen i sitt hushåll och äta mer grönt, men äta samma mängd proteiner så som kvarg, bönor osv.

Tycker INTE man ska avstå helt från gluten och kolhydrater, eftersom att viktiga bakterier i vår tarmflora använder kolhydrater som energikälla..

Tycker också hela denna "vad-du-ska-stoppa-i-dig-diskussionen" har gått för långt, Vill du må bra? ÄT MAT och motionera, lev ditt liv o khalas xD

Vill man ha riktigt bra mat från scratch får man skaffa ett par lamm, kalvar, kycklingar etc och föda upp, och slakta dom själv..gäller även grönsaker och frukt ifall man inte vill ha de "genmodifierade" och besprutade, som allt är idag även ekologiska produkter.

Mrs. R - Gör precis de du känner för, starkt av dig att kunna utesluta socker, jag skulle få psykos och sätta mig i ett hörn i fosterställnig ifall jag uteslöt socker helt och hållet 😂😂👌 Måste minska lite däremot... Får man joina sugar free april ändå?! HAHAHA failar redan innan det ens börjat, sitter med choklad här 😂😂

Svar: HAHAHAHAH laila alltid så klockrena kommenterar !!

Jaaaa men klart du ska haka på !! Tekniskt så börjar ju det imorrn in shaa Allah så du har inte failat❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#9 - Narmin

Vill bara påpeka att den kött vi äter idag inte slaktas på samma sätt som under profeternas tid och jag tror inte att den halal kött vi äter har slaktats enligt alla punkter för att det ska räknas som halal, och därför är inte heller den kött vi äter 100% halal tyvärr.

Jag tycker att du gör rätt i att införa vegetariska dagar. Att tänka på miljön är också vår plikt som muslimer och genom att minska köttkonsumtionen kan vi ändå bidra lite miljön.

Jag är pååå the challenge in sha Allah😄 lycka till alla som är med❤️

#10 - Anonym

Till Leila, vart har du fått infon om att ekologiska frukter är genmodifierade? Mailade Ica samt Coop som förnekade det helt och hållet för ett par veckor sedan.

#11 - A

Narmin har hört många säga som du sa att maten är inte 100% halal eftersom de inte uppfyller de kritierna som de bör göra.. Började äta bara halal mat för ca 6 månader och fortsätter med de,, men ibland känns de att jag kanske borde sluta pga att det är inte riktig halal... Blir så förvirrad.

Svar: Står de halal stämpel så Äe de ju slaktat halal, man tjänar nog mer på ayt ljuga om att de INTE är halal än att de är då världen blivit extremt islamofobisk och folk vill helst inte ha med halal slakt att göra ens
Mrs.Coskun

#12 - Iman

Jag hakar också på! Kör redan sockerfritt 6 av 7 dagar och mår mycket bättre alhamdulilah! Känner mig piggare och gladare:) En dag i veckan äter jag en fri måltid (alltså inte en hel fusk dag utan en måltid haha). Då blir det oftast en bakelse/fika. Godis,chips,mcdonalds m.m är totalförbud här hemma. Vill inte lära min son att äta sådant som inte kan mögla eller bli dåligt..Som att äta bildäck eller gummi typ.

#13 - Lisa

Ekologisk mat är INTE genmanipulerad, det är därför en STOR skillnad mellan "vanlig" & ekologisk mat!! Vad är annars anledningen att handla EKO om det är samma som "vanlig" mat..

#14 - Anonym

Att äta all mat med måtta tkr ja e bäst... sen att de slinker ned lite glass, eller en kaka osånt ibland helt ok

#15 - D

Kära systrar kära muslimska vänner jag vill här med varna er för qibbla halal kött, tyvärr slaktas det inte korrekt enligt halalkraven! Detta är känt då imamer varit på besök och tittat hur det sker. Många företag skriver halal bara för att tjäna pengar snälla kolla upp källor först! Även restauranger bara för att man frågar och de svarar ja det är halal så betyder det inte att det ska vara så! I vår familj köper vi importerat kött/fågel från mosken där de köper in köttet från kända företaget Tuna! Danpo är oxå godkänt! Men snälla se upp för qibbla!!!

#16 - 2016

Jag avslutade just en sugarfree utmaning som jag körde hela mars.

De första 10 dagarna är jobbiga,personligen fick jag lite ont i huvudet och kände mig extra trött. Rekommenderar att ha sockerfria alternativ redo hemma när socker suget kickar in,nötter,sockerfri digistivkex ,gör smoothies ,bananpannkakor osv.Det hjälpte mig.

Kan säga att min förlossnings mage äntligen blivit mindre ,och att jag nu känner mig piggare utan socker AlhamdulilAh . Lycka till :-)

#17 - Anonym

hur gör du denna sallad??:))

Svar: Tonfisk, salladsblad, oliver, tomat, fetaost, gurka och saltgurka. Till salladsressing använder jag alltid : Olivolja, citronpeppar och salladskrydda. (mängd efter smak)
Mrs.Coskun