What's for lunch?

Today's lunch, yummi! 

I dagarna har vi sett en massa dokumentet på Netflix som handlar om vikten av att ändra sin kost för att undvika sjukdomar. Många av dokumentärerna förespråkar en vegetarisk kost och visar på tydliga paralleller mellan dagens snabbmat och massintag av kött och ökandet av sjukdomar som råder så som cancer och diabetes. Ytterst intressant och för er som har Netflix rekommenderar jag er att se "food matters""forks over knives" och ''cowspiracy''. Verkligen en ögonöppnar för oss, och även om vi inte tänker bli vegetarianer på heltid så ska vi faktiskt införa vagitariska dagar här hemma. Vi ska även se över våra mejeri intag och utforska alternativen som finns. Det är helt sjukt hur köttindustrin och den rådande mass produktionen av kött förstör vår miljö, för att inte tala om vad man proppar i dessa djur som vi äter!! 
 
Imorgon börjar jag en "sugar free April" utmaning, 30 dagar utan socker, förutom fruktsocker då. Ska bli spännande att utmana sig själv lite, jag har ju slutat dricka läsk sen ja födde vilket i sig är världens grej för mig! Så vilka hakar på The challenge imorrn då in shaa Allah?  
Todays reminder ♥
 

Har suttit hela dagen och funderat på vad jag ska blogga om och har just insett att jag saknar att blogga om islam! Det är svårt att blogga om just islam då många tycker och tänker olika, men jag tänker såhär : Bloggen har alltid varit mitt sätt att göra dawah, så jag kan inte sluta med det nu! Hur som, har ägnat dagen åt att kolla på en massa islamiska videon på Youtube, och hittade några jag vill dela med er. Denna först ut - Vikten av att sluta lyssna på musik! Jag har aldrig haft svårt för detta, dagens musik innehåller bara svordomar och förnedringar men i och med att jag blev mamma och alla barnsånger och barnprogram kom in i mitt liv har jag märkt hur normaliserat det blivit med just den typen av musik hemma. Detta vill jag såklart inte, för all musik (förutom islamisk nasheed och daff) är haram. Tidigare var det inte alls svårt att undvika musik i barnsånger osv för att hon inte hade något intresse för det, men nu när hon blivit äldre och har mer intresse för allt har det liksom bara flutit in i vårt liv, och jag har till och med kommit på mig själv nunna med flera gånger.

Jag tycker detta är ett viktigt ämne för muslimska småbarns föräldrar då det är lätt hänt att man inte tar detta på allvar just för att det gäller barn, men även om barnsånger inte är grova så kommer normaliserandet av musik i hemmet leda till att dessa barn sen i tonåren går över till den katastrofala musiken som hjärntvättar dagens ungdom. Håller ni inte med? Det finns jätte fina nasheed som barn kan lyssna på, både på arabiska, engelska och andra språk på youtube. Det finns både festliga sånger men även också lärorika låtar.

Coffee please!
Love my new coffee cups that I got from my mother-in-law!
 
Hur fina är inte dessa kaffekoppar?! Jag älskar dem! Har spanat in dem hos svärmor i flera år nu och igår slog jag äntligen till på hennes erbjudandet att ta dem haha!! Har en nyfunnen kärlek för blåvitt i porslin och vintage stilen vet ni redan att jag älskar så detta var en winwin, eller vad säger ni?! Ska införskappa lite mer i denna serie, önskar just nu en vintage kaffe/te kanna i denna stil, får se var ja hittar en sån!