Halal dining in sthlm

Måltiderna ovan från en lunch vi åt på flames, alltid lika gott!
 
Jag får ofta frågor om var man kan äta halal mat här i Sthlm, och även om jag ofta skriver var vi äter och jag även har en kategori som är dedikerad just till detta ämne får jag frågor iaf. Här kommer därför ett inlägg om mina favorit ställen att äta på (och ni kan lägga till eller ta bort om ni har mer information) :
 
Flames: En lite finare restaurangen mitt i stan (på Sveavägen) som specialiserar sig inom pastarätter, pizza och sallader! Jag längtar till stan bara för den! 
 
Amidas: På Södermalm finns en lite fläshigare kolgrill som serverar god mat i turkisk/kurdisk kolgrillanda samt super god te! 
 
Tre indier: En indisk restaurang med super god mat och romantisk/fin atmosfär. 
 
Kista galleria: I food Courten där hittar man en massa gott som är halal, bla mangal, safran och little india(dock har dem bara halal kyckling rätter). Tror även souk har halal och gammal freddys som numera heter Istanbul kök (osäker på namnet hehe). Bästa med kista att de står markerat halal så de e bara att leta :)
 
Indien garden: ligger utanför kista galleria (vid kista träff). Helt ok mat och ok restaurang faktiskt. 
 
Punjabi masala: En indisk/pakistansk restaurang i Tensta med DÖDLIGT god mat allahummabarik! Äter ni där måste ni beställa mango lassi till maten!
 
Noor halal Rinekby/bredäng: Älskar noor, man hitttar allt från buffe med hur mycket gott som helst, kebab, lökringar,fisk, lax, grytor till hamburgar menyer och indisk mat!
 
Kebabhuset: I skärholmen (ute i torget) är vi gammla stammisar hos, super god kollgrills mat i turkisk stil! 
 
Robbans pizza: ligger ute i Tumba, och pizzorna där är lika stora som en bricka haha! Halal kebab har dem, dem har även en super god skaldjurs pasta samt tonfisksallad som jag varmt rekommendera! 
 
dessa är mina favoriter, ät och njut, uppdatera mer era halal favoriter från den stad ni kommer från <3
 
#1 - Veronica Wallgren

Ser supergott ut!

#2 - Anonym

Chili masala i Tensta heter numera Punjabi masala (så att läsare som bor utanför Stockholm inte blir förvirrade). De har supergod mat. Finns även en ny halalrestaurang som heter Alshami Damaskus.

Svar: Uppdaterar inlägget ikväll in shaa Allah tack för info
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Amidas kolgrill har öppnat en ny restaurang i kungens kurva också. Vid Rusta ;)

Svar: Juuustw!! De måste ja också skriva
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Babas i högdalen! Hamburgare, milkshakes osv

Svar: Är det halal där ??
Mrs.Coskun

#5 - Dina

Tidigare happy chicken som fanns i vårberg centrum, kommer att öppna på nytt i skärholmens centrum Friterad halal kyckling, typ KFC. Dem kommer öppna i början av juni månad, Dem kommer öppna precis bredvid kebabhuset.

#6 - Narmin

Kunshallen vid Sergels Torg har också kök med halal mat. Blev så hungrig nu 😜

#7 - Narmin

Glömde skriva att jag har hittat en ny som ligger i Sollentuna och som ska vara halal, ringde och frågade de men jag har själv inte ätit där innan. Lilla Istanbul heter den: http://www.lillaistanbul.com/index.html

Sen har vi palmyra i Älvsjö också. Finns mycket och välja på Alhamdulillah😄

#8 - Anonym

I hallunda centrum finns kolgrill konyali som har halal mat. Super gott! Utöver halal restauranger finns d en fisk restaurang i hötorgshallen-supergod fisksoppa.

#9 - Amanda

Förutom de du nämnt: Palmyra! Och Simit Sarayi i Mall of Scandinavia!

#10 - Anonym

TFC i Tensta för dem som gillar friterat och mycket fett haha. 😋

#11 - Ida

Palmyras i Årsta! Gillar att de håller sig till sina traditioner och alltid har stängt på fredagar. Alltid enorm kö. De tar inte ens telefonbeställningar så populära de är.