What's for lunch


Idag var vi bjudna på tunisisk lunch hos mina päron. Vi åt en stor favorit bland de tunisiska snabb rätterna och denna rätt liksom många andra i de tunisiska köket finns även hos turkarna! Hos oss heter den 3idja och är en tomatsås röra på paprika, lök, potatis, tomat, ägg och mergez korv. Turkar har liknande med sucuk och heter menemen och man brukar äta den antingen till lunch eller sen frukost! Känner ni igen detta?Ni tunisier och turkar där ute i cyber världen?!

Hur som haver, god lunch med familjen och en massa bus för selin med mormor och morfar. Känner mig så trött idag att ja behöver typ en powernap nu nu haha. Men nu ska de vårstädas istället haha..
#Weekend
Selin fick en skinnjacka i dagarna(från Cubus),klart man måste matcha mami i vår! #allahummabarik ;) 

Nu lider makens pappaledighet mot sitt slut och från och med måndag är jag ensam med barnen på heltid (förutom dagis timmarna då)! Känns spännande och så läskigt på samma gång. Jag har bara vart ensam med båda barnen samtidigt i några timmar här och var och bara då har de vart kaotiskt hehe. Är mest orolig för nattning men jag hoppas ja hittar någon rutin som funkar för båd. Jag har ju försökt sen några veckor tillbaka natta båda barnen själv samtidigt, har funkat sådär haha :p Men de ska bli intressant att se hur detta kommer gå. 

Trevlig helg på er gott folk! Vi hörs senare in shaa Allah ❤️
Halal dining in sthlm

Måltiderna ovan från en lunch vi åt på flames, alltid lika gott!
 
Jag får ofta frågor om var man kan äta halal mat här i Sthlm, och även om jag ofta skriver var vi äter och jag även har en kategori som är dedikerad just till detta ämne får jag frågor iaf. Här kommer därför ett inlägg om mina favorit ställen att äta på (och ni kan lägga till eller ta bort om ni har mer information) :
 
Flames: En lite finare restaurangen mitt i stan (på Sveavägen) som specialiserar sig inom pastarätter, pizza och sallader! Jag längtar till stan bara för den! 
 
Amidas: På Södermalm finns en lite fläshigare kolgrill som serverar god mat i turkisk/kurdisk kolgrillanda samt super god te! 
 
Tre indier: En indisk restaurang med super god mat och romantisk/fin atmosfär. 
 
Kista galleria: I food Courten där hittar man en massa gott som är halal, bla mangal, safran och little india(dock har dem bara halal kyckling rätter). Tror även souk har halal och gammal freddys som numera heter Istanbul kök (osäker på namnet hehe). Bästa med kista att de står markerat halal så de e bara att leta :)
 
Indien garden: ligger utanför kista galleria (vid kista träff). Helt ok mat och ok restaurang faktiskt. 
 
Punjabi masala: En indisk/pakistansk restaurang i Tensta med DÖDLIGT god mat allahummabarik! Äter ni där måste ni beställa mango lassi till maten!
 
Noor halal Rinekby/bredäng: Älskar noor, man hitttar allt från buffe med hur mycket gott som helst, kebab, lökringar,fisk, lax, grytor till hamburgar menyer och indisk mat!
 
Kebabhuset: I skärholmen (ute i torget) är vi gammla stammisar hos, super god kollgrills mat i turkisk stil! 
 
Robbans pizza: ligger ute i Tumba, och pizzorna där är lika stora som en bricka haha! Halal kebab har dem, dem har även en super god skaldjurs pasta samt tonfisksallad som jag varmt rekommendera! 
 
dessa är mina favoriter, ät och njut, uppdatera mer era halal favoriter från den stad ni kommer från <3