Förskole snackis

Tack för alla fina duan och kommentarer igår, ni är verkligen bäst! Nu blickar vi frammåt i tacksamhet <3 

 

Idag kom detta lilla brev på posten och det gjorde så att jag kände mig SÅ vuxen!! Ska min dotter börja på förskola? Så fort tiden har gått Allahumma barik!! Ja ni, efter ett år som mammaledig har alla mina fördomar om förskolan krossats, kanske är dessa mammor som är anti-förskola väldigt morgonpigga, påhittiga och med lugna barn, ja inte vet jag - men så är det inte i vårt fall! Selin behöver vardaglig stimulans, bortom den jag orkar, hinner och kan erbjuda, så nu blir det förskola, iaf 1-2 dagar i veckan i höst Inshaa'Allah, till att börja med, sen får vi se! EN sak är säker och det är att hon inte kommer gå heltid om inte hon är illa tvungen till. 

Så efter ett år som mamma ledig insåg jag följande om mig själv : 

- Jag är mig då en VÄLDIGT otränad människa, haha

- Jag måste bli morgonpigg.

- Jag är numera tråkigaste filmsällskapet ever, eller kvällssällskapet över huvud taget.

- Jag är inte lika innovativ (i lek osv) som jag önskar vara, får se om det kommer med tiden. 

- Jag kan vara hemma i en hel vecka, sju dagar i sträck, utan att känna behov av att gå ut, men jag går ut för Selins skull. Detta är så olikt mig man kan komma. 

- Jag älskar att läsa för Selin, trodde aldrig det om mig själv, och längtar tills vi kan göra läxor ihop Inshaa'Allah.

Någon annan som kommit till insikt om ett och annat under mammaledigheten? 

#1 - Camilla

Härligt inlägg allahuma barik! ♥

Svar: 💗💗💗
Mrs.Coskun

#2 - Ida Nilsson

Härligt att se nya saker med sig själv! Det hoppas jag också kunna göra under min mammaledighet :)

#3 - tessan

Din blogg får oss alla andra mammor att känna oss mänskliga! Instämmer i precis allt du skrev! Mera inlägg om mamma liiiivveeettt!!!

Öptum

Svar: Åh vilken härlig kommentar! Absolut, hihi glad att du gillade inhhet 💗💗
Mrs.Coskun

#4 - Sassa

Instämmer här med i det du skrev! Skulle också vilja se mer inlägg om mammalivet. :)
Vore intressant och veta om dina studier. Kan du inte berätta mer? Ska du fortsätta studera när Selin börjar på förskola? Hur länge har du studerat och hur långt har du kvar?

Svar: Äh så härlig respons! Ja det kan jag absolut göra, inshaa Allah 💗
Mrs.Coskun

#5 - Carolina

Att man aldrig kan planera något med spädbarn kom jag fram till ;)
För övrigt älskar vi förskolan härhemma, alla fyra :D

#6 - Elisabeth

Nu vid 1,5 år har min i alla fall lärt sig att leka själv en stund, tack och lov. Han kan sätta sig och pyssla med leksaker, gå runt och hitta på saker, busar massor (kommer inklivande i vardagsrummet med mina skor på fötterna lol) eller kommer upp till mig med en bok han vill läsa. Det är en lättnad. Var ju som värst runt 1 när man måste roa honom heltid, eller bära honom.

#7 - UM y

Det blir nog skoj för Selin i förskolan :) MashAllah

#8 - Anonym

Jag är själv inte mamma, men jag har aldrig förstått snacket om förskola egentligen. Självklart vill man inte att ett barn 1 år ska på heltid gå på dagis. De kan knappt äta själva. Men jag menar våra föräldrar lämnade oss på dagis och jobbade heltid. Och vi turned out good. pretty good atleast. Är det för att vi har blivit lite bortskämda som vi kan tänka så här. Om vi var tvungna att jobba skulle vi lämnat barnen på dagis.

#9 - niqabisten

Salam aleikum fina syster. Det finns så mycket man aldrig trodde man skulle göra några exempel är. Att ligga på golvet och bygga tågbanor, springa och leka i regnet, gå ut i alla väder och tycka det är kul! Sova 2 timmar på en natt och sen vara aktiv och orka en hel dag. Komma i tid till var man än ska trots att man har tre småbarn. Få alla tre att somna 8 varje natt från minsta var 5 dagar gammal. Själv gick jag aldrig på dagis när jag var liten trots föräldrar som jobbade 16 tim om dagen 6-7 dagar i veckan men barn trivs klart på dagis. Själv jobbar jag som dagmamma så har 2 barn hemma vilket dom älskar och jag med 😊

#10 - emelie mrs_maea

Må Allah underlätta för dig fina syster, vad du än går igenom <3<3 <3