Babyshower ♥
 
Jag måste bara fotobomba er med bilder från en babyshower jag och några vänner ordnade, så himla fint, gott och lyckat det blev Mashaa'Allah och the mommy to be blev minst sagt glatt överraskad!! Vi körde på ett könsneutralt tema - Vitt och silver med en liten färgklick som matchade varann i form av Banner och mat och bakdekoration som kommer från My perfect day (LÄNK),så bra utbud på fest dekoration och speciellt för babyshower, det brukar ju annars bara vara blått eller rosa. Vill även hylla min fina vän camilla för den underbara tårtan och fikat - to die for! Och så ett stort tack till alla fina som hjälpte till, ni är bäst!
#1 - Fatima

Åh ser så vackert och gott ut Masha´Allah!

#2 - Anonym

Fint :)

#3 - D

O m g !!!! Man får lust att vara gravid juuuu:))

#4 - theynoba

Så fint och gott det ser ut, nu blir man hungrig !!! :)

#5 - Asiye

Jag vet att det här har blivit en mamma blogg, livsstils blogg, you name it, men snälla kan du ge oss som går i skolan tips på hur man överlever? Inte överlever som läxor överlever, utan hur alla ska fråga en om isis och varför Al-Qaida gör det de gör. För det börjar bli jobbigt och det känns som det hindrar mig från att växa upp i min religion när syrianerna där bak säger hur de hatar muslimer, men hushar för att jag sitter väldigt nära. Jag vill inte berätta för de att islam inte är samma sak eller berätta hur vacker den är, jag har försökt förstås men de lyssnar aldrig så om du skulle kunna ge en tips på bara att undvika sådana saker som tar ner ens humör en rejält. Varje dag får jag höra de mest typiska fördomarna om oss muslimer och eftersom hälften är syrianer/assyrier och ingen muslim får jag inga stöd heller, bara stödord skulle räcka.

#6 - Leila

@Asiye - Hur gamla är dessa människor i din skola som håller på? Unga? Vuxna? Det enda du kan göra är att grilla sånna människor med kunskap. Varför kunskap? För de är okunniga som in i bomben om de kommer med sånna påståenden. Al Qaida och Isis har en låååååång historia bakom sig. Man får aldrig tänka ytligt när det gäller sånna saker, och dessutom att man ALDRIG ska tro på det media har att säga, lögner alltihopa.

Jag förstår din oro, jag själv blev orolig i sommras över exempelvis att bära slöja. Jag jobbar som butikssäljare vid sidan om mina studier och jag har inte fått en enda kommentar eller förolämpning om min religion.

Jag satte på mig sjalen i gymnasiet, första året, har haft den i 7 år nu alhamdulillah, och jag har vänner som är assyrier, kineser, chilenare, you name it som har stöttat och respekterar mitt val av slöjan och som har hjälpt mig igenom dessa tider och sagt att vi står bakom dig, må gud bevara deras själar, o struntar fullständigt i vad folk säger om islam för de vet att den propaganda som Isis o Al- Qaida sprider är s*itsnack. När jag gick i gymnasiet så fanns det en syrian i min klass som skulle säga arabiska är det fulaste språket, och jag fattade att han riktade det mot mig (muslim-arabiska, ni fattar sammanhanget). Det roliga är HAHA jag kan inte ens arabiska, det visste dom flesta i klassen så han fick sitta där och skämma ut sig för hela klassen... meskin aså..

Jag har även försökt förklara för folk som ställer frågor om islam o terrorism och man besvarar dom me kunskap o förnuft. Terrorism har med politik att göra och religion o politik ska aldrig blandas samman, det är farligt. Vi får intr glömma att det fanns liknande terroritgrupper på profeten Muhammeds (saw) tid. Det har alltid existerat, kommer alltid att göra det.

Håll dig borta från sånna människor som ska hålla på o hata på dig, dom gör så att du kmr ifrågasätta din religion. Försök få dom att ifrågasätta, varför existerar terroristgrupper? vilka slags människor är det som ingår i dom? Varför åker endast 0.00001% av alla världens muslimer dit o inte de resterande 99.99999% dit? Det ger väl en bild om att det inte är något som stämmer? Varför är det ingen som tar upp terrorismen i Mexico, som är allvarligare än dom här lallargrupperna Isis och Al Qaida?
Först och främst får man tänka, om dessa sk "muslimer" hatar västländerna och USA och är emot allt och alla, kolla vad de använder för att "marknadsföra" sig själva, varför använder de sig v facebook, twitter osv, är det inte dubbelmoral? Idioti alltihop. Du ska var stark, lägg inte tid på människor som vill ha din tid för o tjafsa. Vill dom ngt, grilla dom med kunskap, var inte rädd för okunniga människor det är lite synd om dom... Må gud hjälpa dig 💕😘

#7 - Leila - yes again höhö

@Asiye igen - Om du ska förklara för folk om reglerna i islam, genom att direkt koppla till koranen o islam, de kommer inte lyssna TRO MIG. Det du ska göra är att du ska ha i egna resonemang och tankar kring det, koppla det till vad folk vill höra, meeen att islam ska ingå och på rätt sätt. Jag har fått frågan om varför islam förtrycker kvinnor. Då har jag kommit upp med huuuur mkt bevis som helst att islam är FÖR kvinnors rättighet, att en kvinna är vad alla män skulle vilja vara om de visste alla rättigheter, wallah
mina damer vi lever som drottningar alhamdulillah. Förtrycket som uppstår kommer från samhället, det är samhället som inte låter mig klä mig som ja vill eller ska göra det svårt för mig. Eller om ngn frågar om jag va tvungen att sätta på mig sjal, så får man förklara sin historia och att de som oftast är tvugna till det har oftast okunniga föräldrar. Samma med terrorism, varför gör isis som dom gör, då får man förklara att dom som ingår i dessa grupper oftast är lätt manipulerade, trasig bakgrund, eller
välutbildade men förvirrade. Islam säger inget om att ens lägga fingret på en annan människa såvida de inte lägger fingrarna på dig, då får man slå tillbaka - självförsvar- Vilket är FULLKOMLIGT normalt för även dom som inte är muslimer. Alhamdulillah att vi redan är välsignade med den kunskapen. Vet att kristendomen säger om "ngn slår dig på kinden, vänd den andra kinden" Vi har tvärtom, slår ngn dig, slå tillbaka och det är inte bara religion, utan ligger i människans natur. Kommer skriva böcker på stackars RGC's blogg om jag fortsätter.. Saaaaarrryyy 😁😁😁😇😇

#8 - E

Till Asiye:
Alltså jag blir så arg och andfådd bara jag läser din kommentar. Självklart inte åt dig gumman. Jag menar syrianer/assyrier som du snackar om. Jag själv har inget emot något folkslag. Ingen väljer sin identitet när de föds. Vi är alla människor med känslor, tankar och åsikter. Barn föds in i denna grymma värld och det är upp till föräldrarna till detta barn att ta ansvar för att skydda och uppfostra barnet.

När människor i sin mognadsprocess hittar "sin" åsikt fortsätter de sedan på den vägen att endast läsa om och lyssna på sådant som de vill höra. Styrka att åsikten man valt är rätt och inget annat stämmer. Det är det farligaste som finns i denna värld. Det är därför alla krigar för sin övertygelse.

Sedan finns det många vilsna själar där ute som inte kan bestämma sin åsikt eller byter åsikt för att de inte är lika pålästa. Det är en annan farlig historia!

Iallafall så vill jag komma fram till att just det folkslaget som du skrev om vill jag bara påpeka att jag aldrig har mött så fördomsfulla människor i mitt liv!
Att man kan vara så okunnig och hatisk mot en annan folkgrupp! Jag har under mitt 34-åriga liv aldrig mött en enda kristen syrian gilla muslimer. Och tro mig jag har lärt känna många...
Även min mamma som arbetat med flera assyrier/syrianer har fått höra hur dåliga muslimer var.
Nu kan jag ju inte dra alla över en kam men jag vet inte hur de uppfostras i sina hem? För de flesta håller jättehårt i sina religioner för att de inte har ett eget land? Det har ju inte andra folkgrupper heller som kurder exempelvis. Men varför vara så hatisk mot muslimer? Ingen behöver övertyga någon till någonting. Tro mig jag (=muslim) debatterade med en vegan ateist om min religion. Gissa hur det gick då?
Man kan aldrig övertyga någon annan om sin tro. Den som vill tro på något kommer så småningom att hitta detta själv och läsa och övertyga sig.

Så till din fråga angående hur du ska överleva i skolan bland fördomsfulla människor:
1. Du ska inte prata/predika om din religion för du är inte en påläst imam. Det går inte att övertyga någon. De kommer ändå inte vilja höra dina ord det kommer bara att göra dig trött och ledsen.
2. Svara inte alls på sådana dumma kommentarer om vad exempelvis Al-Qaida eller Isis gör. Man behöver inte ta parti för de bara för att de säger att deras uppdrag är baserad på Islam. Tvärtom du borde vara agiterad över hur de smutsar ner din fina religion! Dessutom tror jag personligen att de är uppfunna av antimuslimska stora organisationer/länder (alla vet vilka de är de stora makthavarna i världen) just för att smutsa ner vår religion.

Jag löste denna fråga i fikarummet på arbetsplatsen bland chefen och andra kollegor genom att helt enkelt säga att bara för att en liten mängd folkgrupp är arga och beter sig som idioter betyder det inte att alla muslimer är likadana.
Jag menar bara för att det finns många pedofiler här i Sverige betyder ju fan inte att alla svenska män är pedofiler?! Eller hur visst låter det tokigt?
Jag är tacksam över det faktum att de flesta svenskar är kunniga utbildade människor som omfamnar oss i deras trygga land och låter oss leva med vår egen identitet och kultur.
3. Jag vet att livet kan kännas tungt att vara omringad av hatiska idioter. Men försök att i så gott mån att ignorera dem. Tänk på hur vår profet (sav) levde under svåra omständigheter. Det finns värre problem i livet!

Om några år kommer du bara att skratta åt de okunniga idioterna...

Vi är lyckligt lottade som är infödda i denna fina tro...

Svar: baraka allahu fiki fina syster för denna kommentar, kunde inte sagt det bättre själv!Man ska låta bli att ens svara, dessa tider av knas kan vad som helst hända wallahi, och vem gynnar det när dem ändå inte kommer ändra uppfattning då dem uppenbarligen inte ens för en debatt utan praktiskt taget utför mobbing ?

Må allah skydda dig fina syster Asiye och alla våra systrar där ute , allahumma amen <3
Mrs.Coskun