A dinner date
Maten, fikat och så min gosefis med sin nya outfit, Allahumma barik alaiyah! 
 
Igår hade jag en riktigt jobbig dag där gråten satt i halsen precis hela dagen (och en gråtattack i 30 min när Selin låg och sov). Har känt att jag saknat svärfar så mycket och igår komm alla känslorna på en och samma gång :/
Tur det att jag, Selin och Busris var bjudna på en middagsdate hos Laleh för det var precis vad jag behövde, komma bort lite! Vi åt en härlig middag, busade med Selin (läs jag satt på nålar livrädd för att hon skulle ha sönder något haha) och fikade med en massa tjejsnack! Underbar kväll, Allahumma barik!
Q & A - Ramdan as a Mama (Mamadan)
En liten fråga ang ramadan. Jag ammar o har en liten 8 månaders. Gör du något speciellt under ramadan för att orka med? Typ lägger barnen lite senare ? Eller gör du ingen förändring alls? Spännande o höra eftersom det är min första ramadan :):)
 

Att vara mamma är helt klart den bästa välsignelsen, allahumma barik, men med det sagt kommer det även stora prövningar med barn - tex en 20 timmars lång fasta under 35+ graders värme! Förra året var Selin fortfarande spädis, men som ni vet så sov hon ju som värst just den tiden, aldrig under dagen, ville bara bli buren och vara nära hela tiden. På kvällarna hade vi en någorlunda kvällsrutin, men det var så tufft för mig med så långa dagar, lite sömn och en sån utmattande amningsperiod innan så jag gick nästan in i väggen. Det som hjälpte var att släppa all press på sig själv. Matlagning och städning var ingen prio alls. Jag lagade mat sista timmen precis innan iftar, enkla snabba maträtter, torsk/kyckling i ugnen, enkla såser som yoghurt sås till maten, soppa som jag gjorde mkt av så den höll i några dagar samt storkok av tex ris,bulgur eller pasta. Vi hade sällan gäster tyvärr, men det fick bli så. 

Vad gäller dyrkan var det min prio ett, så varje dag när jag vakande hade jag avsikt att ''idag tar jag hand om mitt barn för Allahs skull'' (precis som man ska tänka varje dag egentligen). När jag var med henne, gjorde jag mkt ziker, försökte lyssna på föreläsningar på youtube (vilket hon uppskattade då också) men försökte även vara ute med henne på promenader osv. Satsade på att försöka be i tid, kanske göra extra böner här och var och viktigast av allt - SOVA när hon väl sov, även om det bara var i 30 min intervaller, så jag inte skulle få migärn när jag tex läste koran! Jag satte upp små vardags mål som jag bockade av varje dag.

Iår är Selin nästan 1,5 år under Ramdan Inshaa'allah, detta innebär i sin tur en helt annan nivå på dagsrutiner. Vi vaknar fortfarande mellan 06-07 och att somna när hon somnar är inte heller ett alternativ vad gäller kvällssömnen för då är det iftar och sen väntan på isha bön. Jag har inte klurat ut den biten än men det ska bli spännande Insha'Allah att se hur det går. Jag vet att jag iaf ska försöka vara hem fram tills hon sovit middag, för då kan jag få sova en timme på dagen med henne iaf. Vi kommer hänga mkt på öppna förskolan för att fördriva tiden, i parker och träffa andra mammor och barn. Kanske passa på att diskutera islam medan barnen leker osv. Jag är nervös inför fastan men Ramdan är min favorit tid på året så Inshaa 'allah kheer! 

Har ni mamas några tips? hur var er ramdan förra året med barn?

Tre bilder från Ramdan förra året :) Mashaa'Allah wa Allhamdulillah!
Pretty in pink
 
Ooopps, I did it again!! hahah, jag som var så duktig med mitt köpstopp var ju bara tvungen att inhandla denna skönhet till Selin när jag var inne på Next!! Fick typ hejda mig från att inte köpa 3-4 plagg så är ändå stolt över mig själv, fick bli denna och ett pars rosa enkla tights! Visst är den en rosa dröm?! 
 
P.S Det finns en syster i ekonomisk nöd som behöver vår hjälp tjejer! En trogen läsare berättar följande : 
En 4 barns mor behöver hjälp! Pågrund av massa extra räkningar denna månaden har systern knappast pengar till mat och frågar sina systrar i islam om hjälp. Hon har swedbank konto och detta är hennes kontonummer 8105-99230670771 må allah belöna alla syskon som hjälper henne insha'Allah! <3