Preparations

Jag har hängt på Pinterest i en vecka snart - så mkt inspiration att man blir tokig!! Min familj ska ordna en liten aqiqah för selin ( det är sunnah att slakta ett får om man får en dotter sen kan man om man vill bjuda människor på middag av det ) och jag är ansvarig för dekorationen. Hjärnan exploderar snart, men ska bli roligt att visa er slutresultatet - såklart kommer allt gå i rosa och vitt Inshaa Allah. Ovan ser ni lite tips på hur man serverar popcorn och chips till barnen, ska försöka göra liknande, ska ska vi ha pompoms upphängda och en massa balonger. På söndag gäller det Inshaa'allah<3
#1 - Ala

Salam fina R!

Mashallah det låter underbart. Men vill bara påpeka att aqiqah är för alla barn oavsett kön, och dessutom rekommenderat på sjunde dagen, men obligatorisk tills barnet uppnår mogen ålder. Men självklart kan man ha walima när som helst. Må Allah acceptera och beskydda Selin!

Svar: Ja då de vet jag, men jag menar att just flicka gäller ett får. Jag har ju inte en pojke så tänkte inte på att nämna de :)
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Snyggt!

#3 - Julia

Så kul att du berättade det, att man offrar ett får när man har fått en dotter. Jag visste inte det om jag ska vara ärlig :)
Må Allah bevara er familj ♥

Svar: Oj subhnallah ska nog skriva ett inlägg om allt man kan eller bör göra enligt islam när man får barn , eller vad tycker du?:)
Mrs.Coskun

#4 - Fatma

Snälla kan du inte berätta vad man måste göra när man får barn, vet inte heller så mycket 🙈

Svar: Absolut , ska fixa ett inlägg inshaa Allah <3
Mrs.Coskun

#5 - mariam

Vi gjorde också aqiqa för min lillebror förra månaden o då var det två får som slaktades. Det är sunna att göra det efter 7, 14,21 dagar osv. Folk här vet inte ens om vad aqiqa är så därför passafe vi på att verkligen nämna ordet aqiqa när vi bjöd folk. Lycka till

#6 - Syster

Asalamu alaykum så roligt!

Du kan hitta små vackra pappersglas med olika motiv på affärer som tgr eller den andra affären
Systrarna Grene alla D.I.Y affärer har små snygga korgar eller något sådant :)

#7 - FrökenTV, bloggen om tv och film

fint

#8 - Anonym

Vad är skillnaden mellan aqiqa och walima? Eller är det samma sak? Ursäkta om jag ställer en superdum fråga men wallah jag kan inte så mycket om detta.

Svar: Inga frågor är dumma fina syster. Walima är en middagsbjudning i ett festligt sammanhang tex vid bröllop (vet ej om man har andra former av walimorI) Aqiqah är en middagsbjudning till det nyfödda barnets ära där man slaktar ett får om man fått en dotter och två om man fått en son. Det är från profetens sunnah att göra detta <3
Mrs.Coskun