Inför förlossningen..

På begäran kommer här lite pepp inför en förlossning från MIN synvinkel!

Kunskap är makt! Dessa är nyckelorden som kan ge dig en dröm förlossning, men samtidigt är inget förutsägbart och det kan gå lite hur som helst egentligen. Dock är det en otrolig trygghet att veta vad alla olika skeden innebär, vilka alternativ och åtgärder som finns och även vilken smärtlindring som finns till hands, hur den erbjuds och vad den innebär. Jag hade ingen aning om någonting, men sen är man faktiskt gravid i hela 9 månader så det finns got om tid att lära sig och det bör man! Jag började dock ganska sent men hade så regelbunden kontakt med min BM och förlossningen så jag kände mig ändå lugn när det var dags. Mina tips är : 

- Läs på om de olika stadierna, tex latensfasen (öppningsskedet). Det finns ett helt hav av kunskap bara där, nästan så man själv blir lite av en hobby barnmorska ju mer man lär sig. Hur värkarna kommer, vad som händer med kroppen, hur täta dem ska vara, när bör man ringa in osv osv. Vad händer i slutskedet, vad bör man tänka på när man krystar osv...

- Läs böcker om hur man förbereder sig inför en förlossning. Jag fick två böcker av min fina vän Camilla och det hjälpte SÅ mycket, där kunde man även läsa andra mammors berättelser, både bra förlossningar och mindre bra förlossningar, men mitt motto är hellre beredd på de värsta och hoppas på det bästa än tvärtom! Böckerna heter ''Att föda'' och ''Att möta förlossningssmärtan'' båda av Gudrun Abascal.

- Försök mentalt att förbereda dig för smärtan. Tänk mensvärk X en miljon - detta hjälpte mig! Och tänk att denna smärta kommer leda till något bra, ett barn - livets mirakel och jag lovar dig smärtan är SÅ värd de sen.. Allt sitter i huvudet, andas och lura hjärnan till att tro nått annat, ju duktigare du är på att relatera smärtan till en annan ''mildare'' smärta dessto mer kommer den riktiga smärtan dämpas.. funkade iaf för mig.

Om ni har några andra tips så dela med er, verkar vara många preggoläsare här :) 

#1 - Warda

R, jag gråter bara jag får mensvärk och får panik bara jag tänker på hur mycket smärta en förlossning innebär. :)

Svar: Äh så var jag med kan inte få ett sår utan att då panik! Mkt duaa och att förlita sig på Allah gör under walla <3
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Åå tack så mkt hemskt mkt :)) Du är underbar!

Svar: Hoppas de hjälper fina syster och må Allah ge dig en lätt och härlig förlossnings upplevelse :)
Mrs.Coskun

#3 - Nadia

Hej syster! Jag kommer ihåg att du nämnde för ett bra tag sen om det jobb du fick hos SL:s kundservice och jag undrar om du vet när de brukar anställa och så? Eller allmänt bra jobb och tips för muslimer som har det svårt att få anställning. :)

Svar: De var min kompis som fixade jobbet åt mig ovh de var ett år sen nu så jag har ingen aning men kan höra runt inshaa Allah <3
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Salam, jag har en fråga. ifall man håller på och lära känna en kille på ett halal sätt. om han undrar om man hade andra relationer förut? ska man då säga ja el nej . el man ska säga jag lärde känna några på ett rätt sätt men det funkade inte eller säga sanningen att det var haram. hoppas du förstår vad jag vill komma fram till och hur jag menar.

Svar: Jag tycker det där är upp till var och en att bestämma! :)
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Till Nadia: Jag blev precis anställd hos Goexcellent som har hand om SL:s kundtjänst. Du ska alltså söka tjänsten via Goexcellent och inte SL. Lycka till!!!

#6 - Hiba

As salam aleykoum syster,
Det är så att jag alhamdu'lluah födde för 3,5 månader sen och sedan dess så har motion varit det sista på mina tankar. Jag älskar att ta promenerader med honom men inte som motion utan att bara ta frisk luft. Jag vill gärna komma tillbaka till den vikten jag hade tidigare men vet inte när och hur jag ska ha tid med detta då jag är hemmafru och just nu känner jag att min son är prio nr 1.

Och snart kommer ramadan och jag vet inte om jag har ork att fasta och amma samtidigt. Förra året missade jag fastan för att jag var gravid och kräckade hela tiden så den ramadan blev helt fail . Jag måste göra bättre detta året insha'allah. Min amning har varit hemsk speciellt i början då min son föddes liten och blev sjuk och fick ligga på neo natal med sond och alltihopa och därför vill jag inte offra amningen nu när den funkar. Jag vill inte att detta ska come a across as complaining, min son mår alhamdu'lliah mycket bättre och är den gladaste pojke i världen 😄.

Sadly, så har jag tyvärr inga andra mommy friends så därför frågar jag dig då jag ser dig som en även ifallvi inte kommuniceraroch jag är dålig på att kommentera så läser jag dig varje dag. Många kan resonera med digoch det känns skönt att man är inte ensam om de saker man kan träffa på när man uppfostrar små. Hoppas du kan insha'allah hjälpa mig, baraka'Allahu

Fi Amanillah