Q & A : Skötväskdilemmat
 
Assalam alaykum syster! Vilka söta små fötter och vilken gullig pyjamas Maa shaa Allah må Allah bevara er! Undrar hur du gjorde med skötväskan? Är själv helt borta har ingen aning om vad för väska jag ska köpa hehe. BarakAllahu feeki.
 

Walekom assalam fina! Jag väljer att publicera din fråga för jag har fått den och liknande frågor  så många gånger förr men missat att svara. Jag vet inte om jag är konstigt eller om jag missar vad man egentligen ska ha i en skötväska men ovan ser ni vad jag iaf har haft med mig ut de få gånger vi fått en nypa frisk luft haha. Blöjor, våtservetter, topsar, koksalt näsdroppar, ett ombyte, strumpor och en mini tvätthanduk, napp och zink salva (blöjsalva) och mini derm som gör under för torr bebis hud. Ska man ha i nått mer? Jag får plats med allt detta i en vanlig handväska som jag bär på som vanligt eller slänger i korgen i vagnen haha.. Kan inte ni berätta vad ni har i era stor väskor snäll? Jag har alltid undrat :)

Uppdate: Vad jag försöker säga här är att eftersom jag bara har grejerna ovan så har jag inte förstått nödvändigheten eller hysterin över skötväskan, en rymlig vanlig väska med kanske nått extra fack i räcker gott och väl till mina grejer iaf ;) får se om ja får bita mina ord sen , annars får även läsare tipsa om var man kan hitta bra skötväskan till bra pris tack.

#1 - Shabnam

vi hade blöjor, 2 extra kläder,underlägg,handduk,våtservetter,napp,termos,nappflaska,mjölkersättning,en filt,några leksaker och en salva som gör mirakel inotyol.

#2 - Jonna

Jag har blöjor,våtservetter,1 ombyte kläder, nappar,termos,burkar med ersättning

Det är nog det jag har i min skötväska :)

#3 - Camilla

När jag ammade min dotter hade jag samma som dig bara men jag hade en vanlig skötväska ändå för att det blev rymligare och vid stressade situationer är det skönt att bara kunna stoppa ner handen och ta det man behöver utan att behöva leta. Nu har jag däremot termos, nappflaskor och ersättning också :)

#4 - Anonym

Frågar inte systern VAD/VILKEN väska man ska köpa?
Kram

Svar: Jo men oj jag kanske inte var tydlig jag menar jag har valt att ha en vanlig väska för ja har alla dessa grejer bara i. Ska ändra inlägget ich var tydligare ibshaa Allah
Mrs.Coskun

#5 - Camilla

Kan tillägga att jag köpte min för 200 kr på jollyroom rean. Inget speciellt märke men den är ändå jätte bra alhamdulillah :) sen finns det en massa fina från ED och skiphop för dyrare pengar om du t ex vill matcha apple of my eye serien

#6 - Sakina

Haha har oxå undrat vad folk har i skötväskan.. Har sett vissa vars väskor kan få barnvagnen att välta känns som om dom har packat ner hela barnets rum! Personligen kommer jag använda skötväskan som jag fick med vagnen insha'allah.. Sen tror jag alla barn har olika behov så man får väl anpassa sig efter sitt barns behov, och "packa" väskan efter det :-)

#7 - Elisabeth

Jag tror det är just maten som tar stor plats, om man inte ammar och har ersättning och flaskor, eller om man ger annan mat. Har sett mammor med 2-3 rena flaskor att fylla t ex, blir väl så om man inte har tillgång till disk när man är ute.
Något jag själv ibland har med är en extra filt/täcke att lägga ner barnet på om man ska bort. Sånt tar ju en hel del plats.

#8 - vlora

Stort grattis till din lilla prinsessa må Allah bevara henne och ge henne allt gått i denna och nästa värld!
Ville bara tipsa en billig men bra väska för 99kr på stadium. En typ skolväska men väldigt praktiskt och finns i olika färger och mönstrar. Fick föreslagen av systrar men såg det också på en tidning som ett prisvärd ersättning.
Önska dig lycka till i det nya livet och försök ta vara på varenda minut med din nya lilla familj.

#9 - Jasmin

Jag har använt en vanlig väska i 1,5 år för lillan. Med sonen gjorde jag det samma. Ingen behov av dyr och klumpigt stor skötväska ;-)

#10 - Anonym

Jag köpt "skötväska" på stadium för 99 kr! I början hade jag massa grejer i den som jag aldrig använde. Men det som är nödvändigt är blöjor, våtservetter och ombyte och leksak. Extranappar om barnet tar napp. Annars är det bra att ha tops, sked, BVC-kortet, ev. rumpsalva, frottétvättlapp och amningskupor.

#11 - Norah

Håll utkik på tradera! Min svägerska fyndade en fantastiskt snygg skinnskötväska som hon till och med kan använda vardagligt som en vanlig väska. Dessutom så är det fantastiskt bra priser där ute :)

#12 - E.

Jag är sugen på Skip Hop skötväska. Dash deluxe. SÅÅ FIN :) dock dyr, typ 800 kr..

Jag tänker mer att det är praktiskt att ha en skötväska, dels för att jag inte alltid gärna släpar på en handväska, dels för att jag vill ha alla babygrejer samlade i en väska så även om jag har en handväska vill jag inte ha både mina och bebisens grejer där, och dels för att mannen också ska kunna gå ut med vagnen och ha allt packat i skötväskan som hänger på vagnen, han har ju ingen handväska precis..

Skötbädd/underlag kommer nog va ett måste i skötväskan också, om man behöver byta hos någon annan tex.. det brukar komma med de flesta skötväskor.

#13 - amanda

Haha syster, jag har alltid haft en vanlig väska.. måste nog köpa en ny nu dock då den är så sliten o sitter ihop med en knut subhanAllah ^^

Skötväskor är nog praktiska att de har så mycket olika fack osv, även tex ett fack som håller drickan man tar med kall/varm. Rätt så bra ^^ har hört bra om skip hop väskan..

Oavsett vad för väska man har e det skönt att ha en väska specifikt för bebisen/barnen som man inte behöver packa in o ur allt hela tiden