Ramadan Day 1 ♥

 Uppdaterade min banner idag hehe .. finare såhär va?!
-

"TROENDE! Det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er –

kanske skall ni frukta Gud." (Koranen 2:183) 

Börjar dagen med dessa viktiga verser. Ramadan är äntligen här, den mest välsignade månaden på året. Då fängslas satan och människan är fri från hans viskningar. Ramadan är månaden då koranen uppenbarades för profeten salla allahu aleyhi wa salam, och månanden då all dyrkans belöning är oändlig. Må allah acceptera våra goda gärningar och vår fasta. Är så lycklig att allah låtit mig uppleva ännu en välsignad månad och hoppas på många fler.

Så vad är mitt ramdan mål iår?! Samma som förra, mycket koran läsning och be sunnah böner efter varje bön, dessa två mål är lika svåra att hålla regelbundet varje år, därför siktar jag realistiskt på att uppfylla dem. Sen har jag små delmål som mycket ziker osv, sånt man kan göra medan man tar hand om bebisen, lagar mat elr byter blöja - säga allahmdulillah, allahu akbar, astagifruAllah osv. 

Vad är era mål? Och hur gör ni för att fullfölja målen? Jag tänkte iaf anteckna allt i min ibadah tabell Inshaa allah.

#1 - Julia

För mig är det min första ramadan som jag är med i och deltar i, eller vad man säger. Jag är konvertit sen drygt ett år tillbaka. Förra året kunde jag inte på grund av sjukdom.
Det har bara gått några timmar, men jag känner redan att det är kommer bli en underbar tid, men också jobbig (främst för att jag är ensam).

Mitt mål är mycket bön. Sunnah böner före och efter den obligatoriska bönen. Läsa hela koranen. Och fasta då, såklart! Eftersom det är första gången så vet jag inte så mycket vad som väntas av mig eller så. Men jag försöker så gott jag kan, in sha Allah.

Svar: Åh mashaa allah syster må allahh stärka dig och underlätta för dig! Var bor du syster om man får fråga? Har du fb ? så man kan hålla kontakten kanske ? <3 VI finns här som dina systrar i tron inshaa allah <3 Du är aldrig ensam!
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Allahu Akram sister, jag skulle personligen rekommendera sheikh ismail ibn musa menk 30 dagars video om stories of the prophets.

Svar: Subhnallah jag kom fram gill att göra en serie med hans videon här på bloggen precis innan jag såg din kommentar <33
Mrs.Coskun

#3 - N

Salamalaykum. Mitt mål är främst mycket bön dvs många frivilliga böner och varje natt taraweeh. Dessutom ska jag be extra många bönen under de mäktiga nätterna Laylatul Qadr.
"laylatul Qadr är bättre än tusen månader"
Det betyder om du ber en extra bön under laylatul Qadr räknas det som om du har bett i mer än tusen månader vilket blir mer än åttio tre år. Ytterligare mål är att skänka pengar till välgörenhet. Och naturligtvis goda gärningar!
Profeten Muhammad (saw)sade:
"Inte ens den minsta goda gärning är obetydlig, även att möta din broder med en glad uppsyn är en god gärning."
Jag kommer göra mitt bästa Inshallah.

Jag önskar dig all lycka med fastan och lilla bebisen. :) <3

#4 - jessica

hej. jag är en svensk tjej som är gift med en albansk muslim. jag har länge funderat på att konvertera till islam. men hur gör man? vem kontaktar man? vart kan man lära sig mer om islam? jag vill lära mig så mycket som möjligt. hoppas du har svar på mina frågor. älskar din blogg!

Svar: Hej fina själ ! Du kan maila mig på r-g01@hotmail.com så kan jag inshaa Allah försöka hjälpa dig <3
Mrs.Coskun

#5 - Din framtida syster och vän in sha Allah

Julia, du är aldrig ensam! <3 Vi är ett gäng tjejer som brukar bryta fastan tillsamman flera gånger under ramadan, antingen hos en av oss eller ute i restaurang. Som rgc sa kan man kontakta dig på något sätt?

#6 - Mona

Masha Allah du fastar fastän du ammar visst? Väldigt starkt Masha Allah må Allah belöna dig för din styrka! <3

Svar: Nej jag ammar inte
Mrs.Coskun

#7 - Alma

Mashalla va vackert , vilken fin banner..