9 Days & A mini Fashionista
 

Ovan ser ni Baby S lilla garderob, det mesta där inne är presenter från baby showern, så fina mostrar hon har MashAllah och dem lilla påsarna baby's laundry och little things har jag köpt från H&M och fyllt alla hennes rea-kapp som jag gjorde under mellandagarna hehe mesta är i strl 68 så de blir till sommaren InshAllah!

Allhamdulillah wa MashaaAllah 9 dagar kvar till beräknad förlossnings datum, men jag kommer SÅKLART gå över tiden, men inshaa allah inte!! Nu är det himla tufft om jag inte svarar på telefon, det blir sms och samtals terror från nära och kära som tror att jag är inne och föder haha blir lika besviken varje gång jag måste säga NEJ..

Ok nu till funderingar kring den stora dagen :

- Tänk om vattnet går när jag ligger och sover i vår nya säng eller på vår soffa haha?! Är det vanligt att sånt händer? Ni som var gravida, kan inte ni dela med er haha?

- Är jag redo att för att bemöta smärtan?! Hur kommer jag reagera när hela förloppet börjar? var kommer jag vara?

- Första mötet, kommer hon vara frisk och hel? Hur kommer hon se ut? kommer allt gå bra efter, kommer stunden på bb vara lycklig?! Jag är såååå nervös inför den här biten!!

- Min största fundering - kommer jag klara det här?! Och jag är livrädd för att bli igångsatt.. 

 

#1 - N

Jag kan skriva flera sidor om hur mycket du betyder för mig . Men kortfattat ; Du är min största inspirationskälla . Du är exakt den personen jag vill bli , när jag är i din ålder. Önskar dig all lycka .Svar: Alltså jag vet inte var jag ska ta vägen av denna kommentar - jag säger bara : Jag hoppas bara jag förtjänar dina ord älskade syster , må allah ge dig det bästa i detta liv och nästa!! <3
Mrs.Coskun

#2 - Esra

Åh må Allah verkligen förlätta för dig kära du, tänker på dig ganska mycket och gjort dua för dig. InshaAllah får du en frisk liten söt flicka, du kommer klara det inshaAllah <3

Svar: Åh tack finaste duuuu! Mina duan går till dig med <3 ameen ameen ameen
Mrs.Coskun

#3 - JP

Mitt vatten gick 5 på morgonen när jag låg o sov. Jag vaknade till att att det liksom knäppte till i magen, reste mig upp snabbare än en höggravid på 110kg borde kunna resa sig o sen sa det bara splash!!
Jag lyckades precis rädda sängen :)
Det var precis som på film när mitt vatten gick trots att alla sa att det aldrig blir så i verkligheten.
O när jag skrek till min man att vattnet gått o han frågade - är du säker? så kunde jag inte annat än gapskratta. :)
Lägg "kiss- skydd"från Ikea i sängen om du vill skydda den. Känns lite knäppt men madrasser är dyra.... :)

Svar: Åh hahaha vilken rolig historia , jag har också hört att vattnet aldrig går som
På film men nu såhär mot slutet när jag kämpar så mkt lägenheterna så vågar ja inte riskera nått haha speciellt eftersom sängen är favvoplatsen för en höggravid :p
Mrs.Coskun

#4 - Therese

InsaAllah allt kommer gå så bra ❤️

Mitt vatten gick i sängen haha men det kom jättelite först så jag gick upp på toa (trodde först jag kissade på mig haha) så stora floden kom i toan ;) fräscha detaljer punkt com... Man kan köpa madrassskydd/plastad frotte på ikeas barnavdelning och på tygbutiker och lägga i sängen om man vill :)

Smärtan stegras liksom så man hinner vänja sig lite, smärttröskeln höjs under pågående förlossning.

Må Allah ge er ett friskt och starkt barn med islam i hjärtat och må ni alla få ett långt lyckligt liv tillsammans och återförenas i paradiset. Amin! ❤️

#5 - M

Mitt vatten gick i sängen det var jätte mycke på engång jag hade inte ont alls

#6 - Hoda

Gumman de kommer gå hur bra som helst vare sig du går över tiden eller ej. Tänk bara på den lilla prinsessan:) o inget annat. Ja fick värkar kl 5 på morgonen som blev värre o vid 9 någon gång åkte vi in o i bilen gick vattnet o jag viskade typ eh något hände hehe ?? ( pappa som körde så df viska ja hahah)

#7 - Umm Amina

Assalaamu 3laykum wa Ra7matullAhi wa BarakaatuHo igen kära syster :-)

Hehe kunde inte sluta le när jag läste detta inlägg. Vet att du är förstföderska och det är helt naturligt att känna som du gör, man kan ju egentligen inte föreställa sig vad som kommer att ske.

Kan bara säga; inget kommer gå som planerat (inte negativt) och varje förlossning är unik, ingen annan lik. 
Väldigt sällan är det som på "film" att vattnet forsar hehe... Oftast hinner själva "locket" som skyddat livmoder i 9 månader; "slemproppen" lossna stegvis och sen kan vatten sippra eller gå mer eller mindre men då har man ju oftast redan en binda på sig. Så från att du börjat få dina starka mensvärkar och flytningar "som är slemproppen" (du märker skillnaden mellan dina gravidflytningar och slemflytningarna som gradvis blir mörkare); så kommer du direkt börja med trosskydd sen bindor. 
Men ofta brister inte fosterhinnan heller av sig själv, då kan barnmorskan ta hål i hinnan; vilket ger starkare värkar.
Med mina flickor fick de ta hål i hinnan mitt i förlossningen, men med min senaste (pojken) så sparkade han hårt med benen uppåt och så kände jag ett "pock-ljud/känsla" där nere och varmt som rann ner i bindan. Men ingen läcka i bil eller säng. Trots att jag höll på att föda honom i bilen hehe.. Han kom ut 5 min efter att jag kom in på förlossningen. 

Trots att jag velat ha mina förlossningar på ett visst sätt så blir de som Gud Sub7aanaHo-wa-Ta3laa vill och helt utom vad du minst anat!

Angående att gå över tiden, visst är det vanligt att förstföderskor går över men inte ovanligt att man ej gör det heller.
Min första kom 39+4, min andra dotter BF+1 dag och senaste gossen kom precis på BF. De kommer ut när de vill ut och är färdigbakade Insha'Allah friska och hela i kropp och själ, Må Allah välsigna henne och låta henne vara av Ahl-Ul-Jannaht-Ul-Firdaous!
Det kommer gå bra!
Och tänk att vi ändå skaffar fler barn! Se smärtan som en själslig rening av dina små synder och glöm inte att Allah älskar/favoriserar de han prövar. 
Gud har skapat oss för att klara av att gå igenom detta. Sen säger även Allah Sub7aanaHo-wa-Ta3laa i Koranen att han ej prövar oss mer än vad vi klarar av, förlita dig på det. 
Du klarar det galant ska du se Insha'Allah!

Kramisar,
Umm Amina

#8 - Camilla

Subhana allah vad många det började för kl5 på morgonen, det gjorde det nämligen för mig med! Mitt vatten gick dock aldrig utan de gjorde så att det gick på förlossningen men jag sov alltid med madrasskydd från ikea sista veckorna! :)

#9 - Anonym

Syster vad anser du om kyrkobesök där de utför deras retualer alltså med skolan. Hoppas du förstår <3

Svar: De är oviktigt vad jag anser och tycker men ska kolla upp vad islam säger om detta inshaa Allah men ja antar att man helst ska undvika ? Nån som vet?
Mrs.Coskun

#10 - Linda

Åå en massa söta plagg ma sha Allah :-) däremot kan jag inte ge dig några svar ang förlossning för jag har inte själv barn men jag hoppas in sha Allah att allt kommer gå bra för dig <3

#11 - emelie

Åh det kommer in sha Allah gå jättebra och vara så underbart när hon väl kommit ut :). Ska fortsätta att ha dig och bebis i min dua.

#12 - Hajar

men omg vad jag längtar!! ma shaa Allah wa tbarakAllah bebis S vi alla längtar efter dig!! allt kommer gå super med Allahs hjälp <33

#13 - Maria

Åh mashaAllah så fiiint o så många fina mini plagg tabarakAllah! :)
Må Allah underlätta för dig syster inshaAllah allt kmr gå super, du finns i mina duaa. Sååå mysig och rolig tid framför er inshaAllah - en efterlängtad liten baby S (Undraaar vilket namn - gaah allt är ju så spännande!).
Mitt vatten gick aldrig.. Så kan inte säga ngt om det men de flesta förlossningar börjar ju nattetid såå d inte helt omöjligt att sängen blir träffad heheee!
ikea skydd som nämnts ovan, och jag låg oftast på en tjockare filt i soffan för att rädda den ifall att :P
Masssaaaa kramar

#14 - Sunni

Masallah vilken söt garderob! :)

#15 - coconutlovingmuslima

Jag tkr om att läsa kommentarerna i din blogg ovh dessa gav mig ett gott skratt,menar absolut inte ill som ett hånskratt lr så, men de faktum att jag som ickegravid försöker föreställa mig det ni gått igenom, plopp känslan, att vattnet går och blödningar! Wow! Ni är stark kvinnor! Att gå igenom ett sådant trauma, klart som bara det rensar ens synder (y) och som systern ovan sa Allaah ta'aala ger oss endast det vi kan hantera. Så cheer up! ^^ qadr var ju trotsallt skrivet 50 000 år innan jorden skapades, och de som kommit din väg skulle du aldrig ha missat till att börja med.

#16 - fardus'

Önskar dig in sh Allah välmående och att det går bra. Ha tawwakul i Allah in sh Allah, det kommer gå jättebra!

Din syster <3<3

#17 - Umm Amina

Assalaamu 3laykum wa Ra7matullAhi wa BarakaatuHo

Tänkte bara komplettera med två ayor (verser) ur den Heliga Koranen då jag i tidigare kommentar skrev att Allah Sub7aanaHo-wa-Ta3laa inte prövar oss mer än vad vi klarar av.

[23:62] Vi lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära och hos Oss förvaras en bok som säger sanningen [om människornas handlingar]. Och de skall inte lida orätt.

[7:42] Men de som tror och lever rättskaffens - Vi lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära - deras arvedel är paradiset och där skall de förbli till evig tid.

//Umm Amina

Wa 3laykumu-sSalaam wa Ra7matullAhi wa BarakaatuHo

#18 - Jasmin

Min första gick vattnet i hissen på sjukhuset (bara 1 dl eller två högst vätska!) inget mer. Sen om jag gick över tid eller inte har jag aldrig tänkt på eller kollat upp så här många år efterhand.

Ålderskillnaden mellan min första och andra är 11 år.

Första var vaginal förlossning och andra med planerad kejsarsnitt. Nu när jag är gravid med tredje (bf 22/7 inshallah) så kommer jag definitivt föda vaginalt inshallah om allt går bra. Har du övervägt kejsarsnitt?? Enda nackdelen med det kände jag är att amningen inte kom igång och vet att många tvingas sluta tidigare än de velat.


Annars är mitt råd enkelt!
Tänk inte på förlossningen! Har du läst på och varit på din profylax på hela processen... så råder jag dig att inte tänka mycket på det! Med min första förlossning hade jag inget att jämföra och visste ej vad smärta innebar. Därmed gick jag in med starka nerver! Hur? Jo jag valde att inte lyssna på andras berättelser!! Inte se på förlossnings videosar som aurora mottagningen rådde mig osv.

Jag tänkte rent logiskt att jag ska undvika allt som höjer min stress nivå :D och därmed mentalt behålla lugnet. Enkelt eller hur? Sista dagarna såg jag bara på komedier, umgicks med bästa vännerna, vilade ut, åt energirik mat, sov ordentligt, drack mkt vätska och bla umgicks med min partner (det stillar nervrna). Tänk inte på hur det kommer att vara, ingen vet 3elm alghayb, ha inte stora förväntningar för att ej bli besviken, ta emot det som kommer med lättsamhet och säkerhet för oavsett hur du kommer reagera...är det rätt!! Allt du kommer göra är rätt! Låt inte någon lura dig med annat.

Kvinnan är konstruerad för att föda barn och Allah har gett oss styrkan då på plats den kommer inte före... bara då :) så var säker på dig själv kära du.
För det bästa med allt ... klarar du den här milstolpen i ditt liv, Ja då klarar du ALLT efter det !!! Helt fantastisktttttt eller hur?
Alhamdo le Allah

Jasmin

#19 - Zozo

det kommer gå bra ska du se<3 har verkligen bett för dig och du finns i mina dua
snart har ni er lilla sessa hos er<3
kram fina

#20 - Umm Amina

Assalaamu 3laykum wa Ra7matullAhi wa BarakaatuHo igen,

En annan viktig grej är: ENERGI! Vila så gott du kan och ät som vanligt. Ta gärna med Gainomax Recovery drinkar (de hade jag med mina två senaste) eller favorit intag av kalorier. Men helst bra kalorier så klart fast visst kan man förtjäna något ohälsosamt tycker man :)

//Kramisar,
Umm Amina

#21 - Warda

<3<3<3

#22 - Anonym

Du har aldrig funderat på planerat kejsarsnitt ? Nu är det lite försent kanske men det spar ju en del av all oro :)

Svar: Funderade men tanken på att snitta ut mitt barn är ännu värre, jag har ju fobi för sjukhus och allt som hör till de med! :/
Mrs.Coskun

#23 - yossan

Måste erkänna att jag gillar din blogg.. jag är väldigt tyst besökare men jag är här varje dag.. lycka till med livet :)

Svar: Taaaack habobaaaaa<33
Mrs.Coskun