9 Days & A mini Fashionista
 

Ovan ser ni Baby S lilla garderob, det mesta där inne är presenter från baby showern, så fina mostrar hon har MashAllah och dem lilla påsarna baby's laundry och little things har jag köpt från H&M och fyllt alla hennes rea-kapp som jag gjorde under mellandagarna hehe mesta är i strl 68 så de blir till sommaren InshAllah!

Allhamdulillah wa MashaaAllah 9 dagar kvar till beräknad förlossnings datum, men jag kommer SÅKLART gå över tiden, men inshaa allah inte!! Nu är det himla tufft om jag inte svarar på telefon, det blir sms och samtals terror från nära och kära som tror att jag är inne och föder haha blir lika besviken varje gång jag måste säga NEJ..

Ok nu till funderingar kring den stora dagen :

- Tänk om vattnet går när jag ligger och sover i vår nya säng eller på vår soffa haha?! Är det vanligt att sånt händer? Ni som var gravida, kan inte ni dela med er haha?

- Är jag redo att för att bemöta smärtan?! Hur kommer jag reagera när hela förloppet börjar? var kommer jag vara?

- Första mötet, kommer hon vara frisk och hel? Hur kommer hon se ut? kommer allt gå bra efter, kommer stunden på bb vara lycklig?! Jag är såååå nervös inför den här biten!!

- Min största fundering - kommer jag klara det här?! Och jag är livrädd för att bli igångsatt.. 

 

All whit & grey everythaaang ..
 
Min nya besathett är som sagt grått och vitt och när jag menar besatthett så är det verkligen det enda jag går runt och tänker på, tur det för de håller hjärnan borta från förlossningen iaf hehe. Jag köpte nya gardinlängder i helvitt från ikea och ett nytt påslakansett i helvitt med lite spettsdetaljer. Pläden är ljusgrå som sänggaveln och kommer från Rusta. Vad tycks? Fattas nattdukslampor och små detaljer som en massa kuddar osv... 
I ♥ Eco ?!
 

Idag tänkte jag att vi tillsammans ska diskutera frågan '' att köpa elr inte köpa ekologiskt''. Ovan ser ni en bild på Baby S BB-outift som jag fyndade inne på ICA Maxi, skulle man kunna gissa på det? Det som fångade mig mest var den stora Eco skylten jag gick förbi med en massa underbara bebis grejer. Jag har aldrig varit en person som vart insatt i detta, men i och med bebis så började jag tänka mer på var produkter jag inhandlar kommer ifrån, vare sig det är mat, hygien produkter eller kläder. Baby S äger mycket ekologiska kläder faktiskt, mycket tack vare att stora klädkedjor som KappAhl, H&M och Lindex faktiskt har börjat producera mycket barnkläder i ekologiskt bomull och någonstans i samvetet känns de väl bra att dessa kläder tillverkats på ett humanistiskt vis och på ekologiska resurser, eller hur? 

Sen till det här med ekologisk mat, min fina bobo Alaa är min stora inspo till detta ämne - ung religiös tjej som tycker att man som muslim även faktiskt har ett ansvar till att inte stötta besprutningsindustri där barn slavar för minilön och en industri som bidrar till att luften förorenas osv. När man tänker efter så är det ju vår plikt inom vår religion att vi ska värna om miljön, våra medmänniskor och framförallt våra kroppar! Vad är det vi stoppar i oss? Jag fick panik när vi skulle handla här om dagen och sträckte mig efter vindruvorna och hon sa ''NEJ - de kan innehålla rester av 26 olika bekämpningsmedel och detsamma gäller banan''. LÄS denna artikel!!

Visste ni om detta? Jag är ju lite skeptisk av mig och kan känna att - ska man verkligen lita på all denna eco-hype, men vad gör de egentligen om jag lägger några kronor extra och gör ett medvetet val där jag iaf har kunskap om vad jag stoppar i mig?! Jag säger inte att hela mitt liv kommer bli ekologikst nu, tyvärr är jag för svag för det, men i artikeln så nämns 5 punkter som man kan försöka följa, jag har till och med hört att det finns halal kött som är ekologiskt nu - waow säger jag bara !

Vad är era åsikter om detta kära läsare? Hur känner ni inför eco-produkter och varför?