Barnvagnsmaffian
 
Idag har jag hängt med mina juggar som även dem just har fått barn. Vi var tre mammor med varsin bugga och en höggravid ready to pop inshaa allah! Vi mamma snackade och käkade god mat och hängde lite för länge i amningsrummet! Vi hann dock inte ta en glass i solen men nästa gång inshaa allah, ser ut som att de blir en fin sommar iår, förrsten hur klär ni era bebisar nu, ingen overall va? Jag hittar ingen vårjacka i strl 56 ?! Jag tärrar alla jag känner med sånna frågor för de här med varmt och kallt är svårt för mig, men fick rådet av fina merima idag att om de inte gråter och gnäller är dem nöjda - bra tips tycker jag!
#1 - Anonym

Gott det ser ut! Vart åt ni det? :)

Svar: Skärholmens steak house :)
Mrs.Coskun

#2 - Julia

Mash Allah... vilken lustig bild! Och maten såg ju underbart god ut!

#3 - jag

hälsning från en jugge till eller snarare bosnier. Så roligt du har haft det.
det är nog lite för varmt med overall nu.. det räcker med ett par byxor och jacka..och så ett tunnt täcke över barnet..
kram

#4 - S

Det stämmer inte att ett litet spädbarn "säger ifån" alltid om det blir för varmt/kallt så det ska du inte alls lita på (att hon visar missnöje om du klätt på henne för mycket). Läste kommentarerna i buss-inlägget och velade att svara på sista kommentaren där men slänger in den här istället eftersom du ändå frågar.

Folk har fått om bakfoten att bebisar inte är lika varma som vuxna, men faktum är att de är känsligare än vi för både kyla OCH värme. Det kan vara rentav farligt (dvs, inte för att skrämmas men, det är en riskfaktor för plötslig spädbarnsdöd) att klä sitt barn för varmt men tyvärr gillar många föräldrar att "överklä" sina spädbarn. Så mottot hellre för varmt än kallt (som var kommentaren jag ville svara på i förra inlägget) ska man INTE följa!! Det är farligare för ett barn att vara för varmt än tvärtom! Lagom ska det däremot vara, men hellre svalt än överhett. Det är inget barn i Sverige som förfryser däremot ser vi som jobbar i sjukvården att både PSD-risken ökar samt att spädbarn får vätskebrist etc till följd av överhettning.

Ett tunnare lager kläder som man sedan kan reglera med en kofta/tröja, en filt osv om man är orolig att barnet är kallt är mycket bättre (i detta väder) än att barnet har flera lager kläder, plus ligger inbyltade i åkpåsar, plus tjocka overaller, och plus fleece filtar på det osv. En bra utgångspunkt är man själv och andra. Bara som exempel: ingen vuxen människa skulle vilja ligga i en varm åkpåse i 20 grader och då ska definitivt inte ett spädbarn som inte kan reglera denna värmen själv göra det (tänk dessutom på att det alltid är varmare i vagnen nu än utanför). I högsommar när det är som varmast trivs de flesta bebisar bäst i bara blöja, eventuellt en kortärmad tunn body på, precis som vuxna som vill ha på sig så lite som möjligt.. osv.

Obs! Nu menar jag inte att du överhettar ditt barn så ta absolut inte min kommentar som en pik eller så, det är mer allmäna råd apropå att du frågar och även som sagt svar på kommentaren "hellre för varmt"..

Och så ett sista tips; rådgör med din BVC. De brukar vara duktiga med att ge bra råd i många fall. Lycka till!

#5 - nida

Bästa bugga-ligan! <3

#6 - Dillan

Undrar hur mkt gick du upp totalt i vikt under graviditeten? Har du gått ner ngt?

Svar: 16 kilo och de är på gång hehe
Mrs.Coskun

#7 - Anonym

Vad heter menyn på steak house ?? :)

Svar: Den heter beef club sandwich :)
Mrs.Coskun

#8 - Noor

Bra tips tycker jag, men inte alltid de säger ifrån, ibland kan deras tystnad betyda obekvämhet. Men under såna dagar kan du alltid ha jackan/overallen med dig för vädret är opålitligt o börjar det blåsa eller regna så sätter du på henne mössa o jackan :)

#9 - Anonym

Saalam aleykom! har ett önskemål, skulle du inte kunna göra ett inlägg om vad som e viktigt att ta upp vid sittningar, vad man ska fråga osv.. Får så lätt hjärnsläpp och kommer inte på något alls! Skulle vara så snällt av dig om du har tid såklart :) barakallahu fiki :)

Svar: Absolut kan försöka göra det i dagarna <3
Mrs.Coskun

#10 - nadia j

OOOOH vad gott det ser ut!! jag e så hungrig också!!

#11 - Nora

Saalam, jag var nyligen i steak house Skärholmen när jag frågade de från vilket företag de köpte halal slaktade. Köttet så blev ägaren nervös och kunde inte svara på det. Så nu har jag blivit tveksam
Och äta där igen vad har d och dölja??

Svar: Wallah jag vet inte det står ju Halal skyltat på skärmen och dem har ett halal certifikat ?!
Mrs.Coskun

#12 - Nora

Mycket
Märkligt att man inte kan tala om från vart
Köttet kommer ifrån, men innan du går dit igen hör med d innan du beställer så du vet med all
Säkerhet ta hand om dig och fina Bebis

Svar: Absolut baraka allahu fiki fina du<3
Mrs.Coskun