God morning & a pre go update ♥
 

Inlämningar, inlämningar, inlämningar!! Deadline idag kl 17 och så en på söndag men jag tänkte lämna in allt idag så jag kan ta en ångest fri helg innan den nya ångesten börjar - praktiken!! ( jag är inte bitter nej haha).

Men lite sådär random tankar såhär dags: Sitter och tänker på vad jag ätit under min graviditet, och jag kommer inte fram till bra svar, jag har ju mått illa och spytt 90% av graviditeten hittills och därav inte kunnat laga mat alls, så det har blivit mkt utemat alternativt mat hos mamma eller svärmor, men jag har försökt äta bra iaf, undvek läsk och kaffe hela första tre månaderna, dock är ja en sucker för kolsyrat nu, åt inte mkt sött förutom frukt men aa pizza och thai mat kan inte va bra? Ja är så rädd att det ska påverka bebisen hälsa? Kan ni inte dela med er av era erfarenheter ang detta? 

Det bristfälliga skolsystemet
Hur många av er kunde läsa texten problemfritt ? ( ta den med en nypa salt)

Under den senaste kursen jag läste, Allmän/ämnes didaktik, grävdes djupa sår upp till ytan, sår av lärare som under hela min barndom klagat över min stavning, klagat över min kapacitet att förstå övningar, klagat över hur duktig jag är på att skriva men hur jag stavar som ett barn, allt detta från tiotals lärare under 13 års tid utan att se ett mönster, ett tecken på att något kanske inte stämmer och sen i vuxen ålder får ett besked som lättat på 13 års börda, tack vare en professor som la märke till något så många lärare missat..

Och värst av allt är att vi lärare får NOLL utbildning i hur man hanterar elever med inlärningssvårigheter, eller elever som stammar, eller elever med nedsattfunktion i det ena eller de andra men som fortfarande kan gå i en ''normal klass'' och få en ''normal studiegång''. 

Än idag måste jag under varje kurs, vara läraren åt min lärare och förklara hur man ska bete sig pedagogiskt mot mig, hur jag hanterar kunskap, uppgifter och tentor. Förklara hur det funkar med ''sånna som mig'' i ett klassrum, och ibland är det som om jag pratar kinesiska. Jag är inte den första som blivit diagnoserad dyslexi på uni och verkligen inte den sista då kompetensen är så låg gällandet detta. 

Om någon av er är det MINSTA misstänksam : sök vård - på en gång! Det öppnas en heeelt ny värld för dig , speciellt gällande din studiegång, och låt ingen trycka ner dig, kom ihåg att om något så är du sneppet smartare som kämpar med svårigheter och klarar dig än de som kämpar under ''normala förutsättningar''. 

Checking in ..
 
HALLOJ!! 
Jag minns inte ens när jag sist bloggade men typ i helgen? Känns som evigheter sen iaf. Ovan ser ni bilder på hur mina dagar ser ut exakt : Skola, Mat,plugg,mat och liter mera plugg. Det är en sån stressig period och de märks verkligen att jag läser för en examen denna termin, gör duaa för mig snälla ni! Jag kommer inte lova nått om några uppdateringar, men det är kursavslut denna vecka och på måndag börjar en månad VFU (praktik - så då kanske jag kan andas lite ... )  <3