Queens of islam ♥
 
Assalamo aleykom mina fina systrar!
Min frånvaro fortsätter, har känt mig lite hängig och krasslig och eftersom min uppsats dödar min hjärna
och mina ögon orkar jag inte sitta vid datorn mer än nödvändigt (ca 3-4 timmar för uppsatse per dag!). 
Jag känner mig oerhört tacksam och glad över alla kommentarer och mail som trillat in, så fort jag mår bättre så ska jag InshAllah svara på alla! Men tills dess vill jag dela med mig av denna video, som får mig att rysa varje gång. Tror jag delat med mig av denna tidigare men den är värd att se igen, under denna heliga månad, denna har svensk text, denna video påminner mig alltid om innan jag tog på mig slöjan.
Jag älskar er fina systrar, för allahs skull, denna video är en påminnelse till mig själv först och är inte ämnad att döma någon eller peka finger utan en uppmuntran, en förklaring och pepp till alla med och utan slöja <3 
Dela gärna med er om vad ni tycker om den .. 
#1 - helin c

må Han för vars skull du älskar oss, älska dig <3

Svar: Ameen habibati för denna fina duaa <3 Och detsamma till dig !
Mrs.Coskun

#2 - Dilem

Älskar dig också för Allahs skull!! <3 Sabrsabrsabr o allt kommer bli bättre in shaa Allah <3

#3 - Anonym

Asså ja är så himla nyfiken, vem är han som pratar ? Är d khalid yasin lr vem ?

Svar: Jag vet faktiskt inte vem de är men de är inte khalid yasin iaf :)
Mrs.Coskun

#4 - H

Tack för att du delade med dig denna fina duaa. Det finns inget annat man kan göra än att lyssna denna fina duaa. Älskar Han också för Allahs skull!<3

#5 - Nada

MashaAllah syster måste bara säga må Allah belöna dig för en sån fin video, jag är säkert inte ensam men mina ögon bara rann av glädje. Må Allah belöna dig stort för att du gjort en så starkt uppskattad D'awah <3 Ameen

Svar: Och må Allah belöna dig habibah. Jag har dock inte gjort något annat än delat med mig av denna video <3
Mrs.Coskun

#6 - Nada

Sant fast jag tror det öppnar de flestas sinnen och att vissa får en helt annan synvinkel på Islam, och vem vet, kanske även konverterar. Det är en del av en D'awah syster :) <3 att dela med sig av denna video och ha avsikt att förmedla den så att folk börjar älska Islam ännu mer är definitivt ett sätt att kalla till Islam. Återigen, må Allah belöna dig!

#7 - Anna

Och vi älskar dig kära habibah! Videon är bra men dock finns det en del i videon som faktiskt tyvärr inte stämmer. Tex om det dära med varje nacke som vrider sig om ute ifall man går ut utan slöja tex eller att antalet hårstrån på huvudet är så pass många synder man får när man går ut. Jag hittade dessa videos i början när jag blev muslim och jag var väldigt nyfiken på om det fanns någon grund i vissa saker som sägs. Av dom jag frågat som inshallah är mkt kunniga och har studerat islam så finns ingen grund för dessa saker.

<3

#8 - Anonym

Älskar den <3

#9 - Nimmra

Sunhan'Allah, mina tårar kunde inte sluta rinna! Må Allah hjälpa oss alla hitta den rätta vägen. Inshalla försöker bli starkare. Tack för en så fin påminnelse kära du, må Allah (azza wa jal) belöna dig <3

#10 - Anonym

Tack rgc, för att du lade upp denna underbara video.
Jag är inte beslöjad men har heller inte plastnaglar och för mycket smink etc som beskrivs i videon. Jag är en rätt så naturlig tjej med bara lite ögonsmink och rouge(för att inte se död ut hehe) och jeans och tunikor oftast och uppsatt mörkt(ofärgat hår), med andra ord drar inte alls någon uppmärksamhet med min klädstil, är en typisk "svensk" vardaglig stil faktiskt.
Är det inte det allt handlar om egentligen? Att inte dra till sig blickar?
Jag grät och det gjorde så ont inom mig när det berättades om synden för att inte ha slöja, eller att varje nacke som vrids och ögon som tittar på dig är ditt ansvar också! Sedan fick jag en tröst när Anna hade kommmenterat att hon hade tagit reda på att det inte fanns någon sådan grund. Jag menar vi kan väl inte ta synden för att vi finns?!
Jag vägrar att gömma mig i burka, JAG FINNS, ALLAH har skapat mig och jag klär mig anständigt med dagens kläder. Jag följer inte modet slaviskt, jag är ingens slav,förutom Allahs.

Jag har all respekt för kvinnor som har niqab, hijab och burka det är inte lätt i västvärlden att ha det, stor eloge till alla starka kvinnor, mashAllah.

Men jag tror ändå också på att dölja sig kan man göra på andra diskreta sätt.
Och män tittar oavsett hur du är klädd, man kan inte ta ansvaret för deras synd. Dem kan tycka du har ett fint leende, fina ögon, fin utstrålning, kanske ditt sätt att tala tilltalar männen etc. Det är ditt ansvar som kvinna att inte kasta dig i deras famn och ge dem hopp!


Svar: Jag har hört olika ang det där, vissa säger att det stämmer andra inte. Men i och med att du inte har tighta kläder är det ju bara bra för din del MashAllah! Videon handlar ju om så mkt mer än dem där orden , de är en hulling till den muslimska systern att allmänt klä sig anständigt och så hijab , inte fokus på burkar utan just hijab som han nämner flera gånger om , som oavsett vad vi än gör och hur vi än täcker oss , måste enligt islam bära den. De är de videon handlar om, och att slöjan är obligatorisk. Inshallah en dag alla har styrkan att ta det steget för Allahs skull <3
Mrs.Coskun

#11 - Anonym

InshAllah min fina syster, tack för responsen på mina kommentarer. Du är guld <3

Svar: Habibah du är en kämpande syster i islam , du är diamant värd <3
Mrs.Coskun

#12 - Aisha

När är du klar med uppsatsen syster?

#13 - Mariama

Salaam Aleykum syster. Må gud belöna dig för den tid och kraft du lägger på din blogg. Jag har precis hittat den, men jätte fin och nyttiga ämnen har du tagit upp här masha allah. Jag delsr verkligen många av dessa tankar. Jag har precis börjat blogga själv och intressant nog skrev jag just ett inlägg angående den muslimska kvinnan i väst. Gå gärna in och läs in sha allah.

#14 - ZARA

HAR BLIVIT PÅVERKAD AV ONDA ÖGAT!!

Såg att du skrev en inlägg om det, men de du skrev att de va en skydd. Men jag har blivit påverkad av de och vill få bort de. Vad gör jag?

'Tpis: att läsa de tre sista surorna i Koranen på morgonen och på kvällen. (surat al ikhlas, alfalaq och an-nas). Och att efter man läst varje surah med kupade händer en gång så 'blåser' man tre gånger i sina kupade händer och drar dem sedan över så mycket man kommer av kroppen, samma gör man alltså 3 ggr, och det är som skydd från det. Och så finns det duas mot sånt som "Aodho bi kalimatillahi taamah min kolli shaytaanin wa hamaa wa min kolli 3aynin lamma" som man kan säga 3 ggr efter fajr och efter maghrib.

#15 - Naz

Jättefin video mashallah! Hur är allt med dig gumman? Haft en trevlig Ramadan hittills? Jag har saknat ditt bloggande och väntar spänt på nya inlägg, men förstår självklart att du inte har så mycket tid nu när det är Ramadan och allt. :) Kram!

#16 - esyen

Bästa videon jag sett på länge, tårarna rann med glädje och stolthet, må Allah ge styrka och mod till alla som använder niqab, burka och sjal och underlätta livet för dem i det här förtryckta samhället