Nikon Cameras
 

Jag får ofta mail och frågor här ang vilken kamera jag använder osv, så här kommer lite info.

Till en början använde vi Nikon D3100 som är enligt försäljare den bästa amatör kameran tillsammans med Nikon D3200 (dock får man gå upp en extra tusen lapp eller två). När det kommer till systemkameror i allmänhet så spelar mega pixel ingen roll egentligen, kamerahuset är byggt för att ta bra bilder och har tillräckligt bra mega pixel i grunden. Det är objektiven som spelar roll. De kameror jag nämnde ovan har ofta en standard lins/objektiv på 18-55 VR, vilket är bra i sig för att fota vanliga vardagliga saker. Vi uppgraderade oss efter ett år till en ny lins/objektiv som är 18-200 VR och då handlar det om linsen räckvidd, du kan alltså stå långt ifrån ett föremål och zooma in och fortfarande få fina och skarpa bilder, som tex våra dubai bilder med alla höga byggnader osv Den linser kostar ca 5000 kr. 

Nu har vi uppgraderat vårt kamerahus och landat på semi-professionell kamera, kamera huset är mer avancerat och det är mindre auto inställningar och man måste lära sig mer manuel. Blixten är starkare och ger mycket skarpare bilder men mega pixelvis så hoppade vi bara upp något steg till 16 mpx från 14 i den förra kameran. Vårt kamera hus kostar numera 6500 kr (utan objektiv). Vi köpte även ett nytt objektiv som vi kallar för blogg objektivet haha som ni ser på bilden, den är lite och är ett ''inzomad obkejtiv'' kallat för ''porträtt objektiv''. Man Själva linsen är automatiskt inzomad och man måste flytta på sig från objektet för att fånga bästa bild. Perfekt för matlagningsbilder, outfitbilder osv. Den kostade 1400 och heter 50/1,8 D. 

Ang fotokursen så lärde vi oss tyvärr inget som vi inte redan kunde då vi fotat i två år med systemis, men kan skriva lite mer om det senare. Hur många av er har systemkamera? Vilken har ni då och vad är ert bästa foto tips/knep ?

#1 - nadia j

Mitt bästa fototips är att rita med ljus! Man använder ficklampa o riktar ljyset i kamersn o ritar sen försvinner man så finns det en fin ritning med på bilden, man kan själv klart vara kvar i bilden också :) kan lära dig hur man gör habibti om du inte redan vet :)

Svar: Du måste lära mig detta!
rgc.nu

#2 - fereshta

har du bara kjolar i din webshop ???


är tacksam för svaret,


Svar: aa för tillfället :O)
rgc.nu

#3 - :)

Syster, jag har ingen blogg och vill förmedla några klipp då och då som har med islam att göra, är det okej? Jag la in den där istället. Du kommer se<3

Svar: Absout länka bara klippen här så kikar jag på dem och lägger upp dem i ett inlägg
rgc.nu

#4 - Fatimah Ayyad

Åh, denna ständiga objektivångest! Jag köpte min allra första systemis - Canon EOS 600d - i augusti med ett standardobjektiv och köpte sedan ett objektiv för inte alltför många veckor sedan ett 50/1.8-objektiv för 899 kronor som jag är otroligt nöjd med.
Mitt fototips är: Köp 899-kronorsobjektivet alla ni Canonanvändare! Ett otroligt ljuskänsligt objektiv med magnifikt skärpedjup och finfina färger!Självklart kan man få tusen gånger bättre objektiv, det gäller bara att gå upp några tusenlappar ;)

#5 - Anonym

Jag har en Canon men kan nästan inget om den! Någon syster som vill lära mig hur man fotograferar fina naturbilder med systemkameran? Jag betalar självklart! :)

#6 - Anonym

Fatimah ayyad vad heter 899 kronors objektivet?

#7 - Anonym

Hur mycket kostar momsen? Om jag köper 3 kjoilar för 900+69 kr frakt hur mycket kommer alltisammans kosta med moms??

Svar: Det är inklusive moms, alltså är momsen inräknad i priset redan.
rgc.nu

#8 - Sumaya

Ååh vad jag skulle vilja ha en systemkamera nuu :(

#9 - Fatimah Ayyad

Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag köpte min på Siba och hade med mig systemisen dit, så jag frågade snubbarna ifall jag fick prova den på min egen kamera först vilket jag fick, så prova gärna objektiven i butiken för att se hur de "känns" för att undvika en chock när de sedan monteras på kameran hemma!

#10 - Anonym

Jag tänker skicka från mitt swedbank konto visst funkar det ifall du bara ger ditt kontonummer? Det måste inte stå nordea någonstans va? :)

Svar: Du överför som vanligt, vet inte hur det går till men ni får alla uppgifter iaf inshallah.
rgc.nu