Nikon Cameras
 

Jag får ofta mail och frågor här ang vilken kamera jag använder osv, så här kommer lite info.

Till en början använde vi Nikon D3100 som är enligt försäljare den bästa amatör kameran tillsammans med Nikon D3200 (dock får man gå upp en extra tusen lapp eller två). När det kommer till systemkameror i allmänhet så spelar mega pixel ingen roll egentligen, kamerahuset är byggt för att ta bra bilder och har tillräckligt bra mega pixel i grunden. Det är objektiven som spelar roll. De kameror jag nämnde ovan har ofta en standard lins/objektiv på 18-55 VR, vilket är bra i sig för att fota vanliga vardagliga saker. Vi uppgraderade oss efter ett år till en ny lins/objektiv som är 18-200 VR och då handlar det om linsen räckvidd, du kan alltså stå långt ifrån ett föremål och zooma in och fortfarande få fina och skarpa bilder, som tex våra dubai bilder med alla höga byggnader osv Den linser kostar ca 5000 kr. 

Nu har vi uppgraderat vårt kamerahus och landat på semi-professionell kamera, kamera huset är mer avancerat och det är mindre auto inställningar och man måste lära sig mer manuel. Blixten är starkare och ger mycket skarpare bilder men mega pixelvis så hoppade vi bara upp något steg till 16 mpx från 14 i den förra kameran. Vårt kamera hus kostar numera 6500 kr (utan objektiv). Vi köpte även ett nytt objektiv som vi kallar för blogg objektivet haha som ni ser på bilden, den är lite och är ett ''inzomad obkejtiv'' kallat för ''porträtt objektiv''. Man Själva linsen är automatiskt inzomad och man måste flytta på sig från objektet för att fånga bästa bild. Perfekt för matlagningsbilder, outfitbilder osv. Den kostade 1400 och heter 50/1,8 D. 

Ang fotokursen så lärde vi oss tyvärr inget som vi inte redan kunde då vi fotat i två år med systemis, men kan skriva lite mer om det senare. Hur många av er har systemkamera? Vilken har ni då och vad är ert bästa foto tips/knep ?