Before school peep!

Många av er som börjat skolan än? kanske första dagen på gymnasiet eller universitetet? Läskigt och spännande samtidigt!! Själv börjar jag min sista termin på tisdag InshAllah och jag är SÅ taggad! Har längtat till att bli (typ) klar med studierna så länge jag kan minnas, jag kommer ta ut en kandidat examen i vinter och eventuellt plugga vidare till master när jag finner motivation och ork igen. 

Men hur motiverar man sig ifall man just har börjat? Mitt bästa tips är avsikt , avsikt , avsikt! Om du har avsikt att du studerar för Allahs skull, för att bli en pelare i samhället, lärare , läkare eller vad de än må vara, och samtidigt visa upp islam i dess finaste form med god karaktär och beteende - då blir varje steg i dina studier inshallah en form av dyrkan för dig! Och allah ger dig mer välsignelse i det du gör. 

Vi behöver systrar som tar hand om våra sjuka, systrar som lär ut våra barn och ser efter våra ungdomar, vi måste vara en del av samhället - på bästa halal sätt möjligt - och det gör vi möjligt genom studier!

Känner ni er peppade? Jag gör det!! lämna en kommentar om ni vill att jag ska skriva nått om studie tips osv.. 

(Pic from google)
#1 - Anonym

Vad läste du för linje?

Svar: Jag går kombinations programmet lärare :)
Mrs.Coskun

#2 - Noor

Bra tips, men ibland när det blir väldigt mycket plugg så att man nästan spricker och orkar inte mer så ligger motivationen på noll men tack för peppet :)

#3 - Anonym

Ja... Skola.. Och jobb....

Behöver mitt kaffe!

#4 - Jennie

Tack för tipset det kommer hjälpa mig jätte mycket in shaa Allah, må Allah belöna dig syster<3

Svar: åh allahmdulillah för att du fann de hjälpsamt habibah <3
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Behöver ett bra tips, hur man kan plugga inför sin tenta,

Svar: absolut, kommer upp så fort skolan är igång inshallah <3
Mrs.Coskun

#6 - Diman Dilir

sista året och sen får jag söka till universitetet!:D

#7 - Anonym

Rgc kan du göra en insamling till syrien som du gjorde flera månader sedan via bloggen?

#8 - Anonym

Detta var ett lärorikt inlägg som insha'Allah har varit nytta för oss alla :') jazakAllah khair ukhti. Jag ville ställa två frågor som jag hoppas du kan besvara. 1) hur balanserar man "praktiserandet" av Islam, socialt liv, familj och studier - utan att ge för lite tid för något av det. 2) jag går första året i gymnasiet och jag känner mig så himla dum för att jag inte förstår något... vad ska jag göra? Helt ärligt, jag är riktig vilsen...

#9 - såma

Hej! Jag undrar om du har tips på hur man ska göra och tänka på när man ska skriva c uppsats. Går tredje året på högskolan och är en aning nervös. Tack