My Dubai Budget
 
Nu ska jag försöka, så noggrant jag kan, ge er en överblick över den ekonomiska aspekten av dubai!
 
Biljetter: När det kommer till biljetter och boende är framförhållning A och O! Vi bokade 3 månader innan vi åkte, och kunde fått de ännu billigare om vi bokat ännu tidigare. Vi bokade våra flygbiljetter på Norwegian där de har ett bra utbud på billiga biljetter. Flyget tog ca 6,30 h, ingen 5 stjärnig tur men den duger Allahmdulillah! De kostade 6500 kr tur-retur.
 
Hotellet: som vi ska tillbaka till nästa höst/vinter InshAllah, hette Auris Metro central hotel appartments och vi bokade det på här! ( det var exakt som på bilde, bara inte lika lila haha och servicen var MashAllah!) ett centralt hotell med nära förbindelser till tex Metro som ligger utanför. Med bil/taxi bodde vi 10 min från Dubai mall, Dubai Marina, Jumeriah Beach och allt! För övrigt finns andra hotell på den sidan också som ni kan kika på. Det kostade ca 5000 kr för 7 nätter på ett 4 stjärnigt hotell.(går att hitta billigare om man är ute ännu tidigare!)
 
Bil: Att hyra bil är en rekomendation från oss! Vare sig man ska vara borta en vecka eller mindre. Det är smidigare att ta sig fram och bra mkt billigae än taxi. Dock är metro också ett alternativ och en upplevelse i säg, men med det tillkommer ju metrobyten och den slutar dessutom gå runt elva(?) på vardagar. Hur som så finns det olika hyrfirmor redan på flygplatsen starx innan man går ut, vi valde Europcar - tryggt och bra bilar till bra priser! För oss kostade hyrbil 1200kr för 6 dygn (vi hyrde andra dagen!)
 
Turistattraktioner: Det gäller att förboka vissa attraktioner, om man vill ha ett bättre pris. tex så kostar det mer än halva priset att förboka besöket till burj khalifa, och det kan du göra här! Pris för 2 : Ca 400 kr
 
Safari kan man lätt boka via sitt hotell, och de är ingen prisskillnad (tror jag!) annars kan man ringa och boka när man är där, all info hittar ni här! Pris för två : Safari /kamel/Mat & Fika : 600 kr. Alltså detta paket.
 
Burj al arab (världens enda 7-stjärniga hotell!) kan man även boka en visit till och det går via hotellet man bor på. Pris för 2 : 800 kr och uppåt. (är inte hundra dock, de va fullbokat så vi hann aldrig med det)
 
Det gäller att boka allt detta redan första dagen man är där så man inte går miste om något pga fullbokning, som vi gjorde.
 
Aquaventur i atlantis : All info hittar du här. De har en dag för kvinnor (tror jag!), som läs på ordentligt. 
Kostar ca 200 per pers för en hel dag där. Sen finns det även Wil wadi som också har en tjej dag, info här!
 
Jumeriah Besch gate 3 : Öppet för endast kvinnor på måndagar mellan 7 på morgonen till 10 på kvällen (ca), och kostar en tia att komma in! :)
 
Mat och fika är otroligt billigt i jämförelse med sverige, så ät pch njut!  Shopping varierar beror på om man vill köpa märkesgrejer eller inte och som jag tidigare sagt så är märken som Guess, DKNY, Converse osv mycket billigare där. Vi hade en budget för fickpengar och shopping på 20 000 kr och levde som kungar där nere och kom hem och hade bara slösat 14 !
 
Fick jag med de mesta? Känner ni er hjälpta någonting av detta inlägg? =)
 
#1 - Anonym

OMG mashaAllah, vill också åka!!!

#2 - S

Mashallah o barakallahufiki för all info.. är såå sugen på att åka dit nu alltså! Verkar för grymt.. måste tvinga med mamma hahaha :P

#3 - S

Har en fråga ang det där med bil! hur är trafiken där? Är sj tunisier som dig haha är trafiken typ som i tunisien eller mer ordning på den? Vågar man köra runt där om man inte är proffs på att köra haha?

Svar: Gud trafiken är underbar i Dubai, De är sex filer och folk kör ju sina lyxbilar som de antagligen är väldigt rädda för så de är grönt MashAllah!
rgc.nu

#4 - Din syster i Islam

Tack syster för all info!
Kram

#5 - Höge

Åhhhh jag vill också åka dit ;(( och du tar så bra bilder mashAllah. Juste när du var i dubai så frågade jag ang om jag skulle på flak eller inte alltsåom det var passande för mig. Vill bara säga till dig och alla andra systrar - TACK så hemskt mycket, läste era tips o tackade nej till flaket några dagar efter. Skulle din blogg inte existera, ja då skulle jag gå förmodligen pga all press o samla på synder. Är så glaaad, trots att vi inte känner varandra, att du finns! :) förresten kommer att behöva lite hjälp med min studentklänning, o eftersom du har en så fin stil så hoppas jag att jag kan få lite hjälp. Må Allah belöna er!! :)

Svar: Åh va glad jag blir älskade syster att du känner så! Och jaaa jag ska försöka tipsa allt var jag kan under studentperioden! baraka allahu ännu en gång för dina fina ord, hade det inte vart för er så hade jag inte haft någon hobby :P <3
rgc.nu

#6 - Hogey

Oj det ska stå Hogey på namnfältet*

#7 - HE

MashaAllah! Barak Allahu fiki för inlägget... Var biljetterna och hotellet inkluderade i dem 20 000 kr? Eller var det bara fickpengar? Min plan är att sälja så mycket jag kan av det jag har som jag inte använder för att shoppa nytt hehe .. onödigt att ha saker jag aldrig använder :P

Svar: Wa fiki baraka allah :D Hehe tänkte nästan '' hmm hoppas HE'' ser detta inlägg och de inte hamnar längre ner i arkivet hahaha :p nej 20 000 var bara budget för shopping och fickpengar. Jaa smart ide , de finns en bloppishemsida på fb, kan länka den om du vill ?=)
rgc.nu

#8 - HE

Förresten glömde ju skriva Eid Mubarak, kol 3am wa inti bekher! :) Haha jodå jag har koll, brukar gå in och kolla med jämna mellanrum :D Snällt av dig, tack så mycket! Men jag har inte Facebook :/ Än så länge har jag kört på tradera haha.. MashaAllah det var en bra budget, må Allah ge er barakah i allt, tror vi kommer köra på en lägre dock.. Tror inte jag kommer köpa så mycket till mig själv, kanske abayas och sånt man inte hittar lätt här.. Sen blir det nog mycket till min lilla dotter, fett roligt med barnkläder haha :)

#9 - Anonym

Men flygbiljetterna och hotellet var summan för alla fyra eller menar du att de kostar så för en person?

JazakuAllah kheir

Svar: Nej, Utan alla priser jag nämner är för 2 om inget annat står =)
rgc.nu

#10 - Lena

Hej! Jag funderar på att åka till Dubai och undrar om dessa stränder och bad som är endast för kvinnor, har man en viss klädkod, eller får man ha vanlig bikini på? Tack

Svar: Man får ha på sig vad man vill.
Mrs.Coskun

#11 - Anonym

Hej!
Jag läste på din blogg om din Dubai-resa, och jag har några frågor som jag hoppas att du kan besvara. Jag o min man har bokat en resa till Dubai den 9 April
o vi stannar i 10 dagar. Jag bokade hotellet Auris Metro central hotel appartments , som du tipsade om, jag undrar hur ni gjorde med transfer från flygplatsen till hotellet om ni bokade i förväg o vad det kostade? har du några tips på persiska, libanesiska, turkiska
restauranger med bra priser?.Du får gärna tipsa om saker att tänka på, alltid bra med någon som besökt landet o vet mer.. Tack

Svar: Alla mina bästa tips finns samlade här på bloggen under kategorin dubai som du kanske redan kikat i , annars Oktober 2012 månaden som finns alla inlägg under och efter resan samlade. Vi tog taxi från flygplatsen dit, kostade ca 85 DH, kommer inte ihåg men minns att de va de bästa valet då MEN de bästa valet nu i efterhand är att hyra bil innan man ens anländer. Vi hyrde ju bil andra dagen, underlättade resan så mycket och bensin är billigare än vatten. Vi valde återlämning av bilen i flygplatsen och man kan även välja avhämtning där. Man bokar bil online via europcar, finns självklart finns de även adra bolag att hämta. Kan ni inte hyra online innan så kan ni boka på plats i flygplatsen men vet inte hur de är om bilar finns inne osv, så tips boka innan.
Libanesiska restaurangen vi gillade hette bab el reem som låg i dubai marina , har bloggat om den. Annars åt vi allt möjligt överallt. babtota mall hann jag inte blogga om tror jag men de är ett måste att besöka och vill du ta ett dopp med din make rekommenderar jag jumeriahs avlägsna stränder som inte ligger vid hotell runt 9-10 på morgonen mellan söndag-torsdag ( deras veckodagar).

Ha en dunder resa och hoppas mina tips hjälper er inshaa allah <3
Mrs.Coskun