5 things you didn't know about me!

 

 

denna kom upp på instagram, där jag heter mrs_coskun förresten, känner ni igen er? 

 

1. I scratched my Mac the other day, and cries my heart out for an hour! Haha

2. I hate cleaning, cooking and taking out the garbage haha wifey stuff that is.

3. I think about death everyday, and I'm so scared of dying! 

4. I love making other people happy!

5. I have a hard time forgiving friends now days.. 

Do you recognize yourself?!

Q & A : Mixed Marriage
Salaam alaykom syster. Undrar om du kan hjälpa mig inshAllah. Det är en friare som har kommit till mig som har bra akhlaq,väldigt praktiserande och jag kan se mig spendera mitt liv med honom. Problemet är att han är halv arab och jag är pakistanier. Mina föräldrar tvekar eftersom de anser att det kommer bli kulturkrockar,att jag kmr "glömma bort" mina pakistanska rötter och arv. Enligt mig är det helt dumt men vad ska jag göra? Snälla hjälp mig!
-
 
Walekom assalam käea syster!

Det du upplever är ett vanligt problem i dagens samhälle. Det vi måste komma ihåg är att våra föräldrar är som dem är för en anledning - de är uppvuxna i sina hemländer där deras eget folkslag och kultur är dominerande, därför är de otroligt svårt för dem att sätta sig in i vår värld. 
 
Mitt råd till dig är att göra som jag gjorde, förklarade för dina  föräldrar att du värnar om ditt  språk och kommer inte glömma dina rötter, jag tex hade traditionella cermonier enligt min kultur under vår henna/bröllop likaväl som jag hade min makes. Det går att mötas halvvägs!
 
Förklara för dem att när man gifter sig för Allahs skull, med en Guds fruktig make kommer han aldrig vara respektlös mot varken dina rötter eller din familjs och att det i grund och botten bara är islam som spelar roll egentligen. Att uppfostra en familj islamiskt är viktigare än att uppfostra dem kulturellt, detta betyder dock inte att barnen inte kommer ha några rötter.
 
Det hjälper att be en imama kanske tala med din familj, eller någon äldre i din familj som förstår ditt tankesätt, ju fler på din sida detso lättare kommer dina föräldrar att bli övertalade.
 
Jag är ju själv tunisier och gift med en turk och har aldrig känt att jag förlorat mina rötter pga min make. 
Och jag är säker på att de finns fler läsare med mixade äktenskap, eller hur ? Vill ni dela med er king detta något ? 
-
 
TO READ THIS POST IN ENGLISH, PRESS HERE!
And the studying continues
 
 
Det går hundra år och jag nämner inte skolan och sen under tenta period så är det tydligen de ända jag kan blogga om haha. Sitter i skolan med busris och pluggar för full, eller visar varann bilder på oss utan slöja rättare sagt haha. Tänkte ta och skriva ett inlägg om mixed-marriage lite senare idag, så kom tillbaka om någon timma, puss på er!
-
I do not mention school often but during the exam period, it is apparently the only one I can blog about haha.Sitting in school with busris and studying hard, or showing each other pictures of us without a veil rather haha. Thought i should write a post about mixed-marriage later today, so come back in an hour or too <3