Istanbul - Where my heart finds peace

 

Igår kväll tog vi paus från allt och gick ut på en mysig kvällsrunda i finaste Istanbul. Denna resa har tagit oss lite överallt i staden, allt från de lyxigaste områden till slummen och vilken kontrast säger jag bara! Hur som så åkte vi till ett område (slut station på tvärbanan/spårvagnen) som hette Kabatas. Vi tog en promenad längst vattnet och upptäckte snabbt att något var på gång, överfullt med människor och poliser - det var nämligen match!

 

Vi satte oss och fikade på ett litet kaffe som låg precis vid vattnet, om ni vill ha en ''turkisk serie-upplevelse'' rekommenderar jag detta cafe strakt! Det hette Dolmabahce Cafe. Sen åt vi middag på vår favvo restaurang på sultanahmet, vilken mat! Ska ta reda på namnet åt er!

Jag ska även skriva ett inlägg om resebudget och fakta om hotellet osv, så fort vi är klara med allt här, vi har otroligt mkt att göra nämligen! Ikväll ska vi ut på äventyr, men nu blir det jobb, puss <3

 

P.s Angående hur jag stänger min slöja så har jag håret i en bula fäst vid nacken. Jag har alltså inget tillagt för att få volym osv. Ibland, kan jag erkänna, att bulan sitter för långt upp, men oftast tänker jag på att sänka den för jag följer åsikten om att puckel hijab ej är tillåtet. Många säger att man inte kan ha bula över huvud taget, men jag har inte tagit ställning till det ännu, så snälla läs på själva lite och avgör vad ni känner är mest rätt 

 
#1 - Anonym

när får vi reda på varför ni åkte till istanbul? :)

Svar: Snaaaaart InshAllah, jag längtar !! :)
rgc.nu

#2 - warda

Var i istanbul i 4 dagar för några år sedan och det är så himla vackert där mashaAllah! :)

Svar: Du måste Komma hit igen, 4 dagar ger inte staden rättvisa , de här är vår andra gång här i en vecka men vi har fortfarande inte sätt HÄLFTEN av allt.
rgc.nu

#3 - Anonym

Jag har läst att man med puckel i haditherna där det står att det inte är tillåtet, menar puckel på toppen av huvudet, dvs att man lägger upp håret i mitten av huvudet liksom, för detta hade en typ av kvinnor på tiden som hadithen kom och man ville inte efterlikna dessa kvinnor som tydligen inte var bra.
Om man lägger upp horet där bak som du, dvs inte i mitten av huvudet, så är det inte puckel-toffs :) Men Gud vet bäst...

#4 - Anonym

Har varit i Istanbul och längtar igen<3

#5 - Ayan osman

Underbart!Å fortsätt njuta, du förtjänar det :)

Svar: Inshallah du kommer hit någon dag fina syster ! <3
rgc.nu

#6 - Anonym

Syster har alltid följt din blogg o jag kommenterär och frågar dig ofta om saker men jag får liksom aldrig svar... Anledningen till att ja frågar dig är för att jag inte kan vända mig om t ngn annan som är kunnig o känner folk som är kunniga. Aja får hitta ett annat sätt o hitta svar. God bless you..

Svar: Vad har du för fråga älskade syster, jag brukar nästan alltid svara på frågor, som många av er märker men ibland missar jag wallah, aldrig med mening heller, men det är många frågor som ibland trillar in samtidigt! Säg din fråga igen så svarar jag med detsamma <3
rgc.nu

#7 - Anonym

Heeey! Du sade till mig att jag skulle få recept på två röror du åt, sist du var i Istanbul?! Hihi! (Om jag inte minns fel, fanns på dina bilder) Kan man få recept? Ngn hummusröra och en till? :)

Svar: Subhnallah, har jag missat detta hel? Humusröra ska jag fråga mamma om, hon gör den bäst , men vilken är den andra röran om du kan påminna mig ? :)
rgc.nu

#8 - Anonym

men fina! det är ingen fara, sånt som händer, ibland har man mycket att stå i, vilket du verkar ha, det är i detta inlägg: http://rgc.nu/2012/october/dubai-day-5-sharija.html#comment, andra bilden, där finns det två röror :)

#9 - Anonym

Gumman jag undrar en sak tror du på de hadither som säger att Profeten (saw) förlovade sig med Aisha när hon var 6 år o gifte sig med henne som 9åring. Jag har svårt för att acceptera denna hadith som säger att hon bara var ett barn som lekte med dockor. Varför skulle gudssändebud gifta sig med henne så tidigt i mina öron låter det som något som inte stämmer det får mig att tvivla o få waswas trots att jag inte vill det subhanallah må Allah förlåta mig. Kan du förklara för mig vad du vet om detta ska man tro blint på allt man läser eller bör man vara kritisk? Frågar dig för jag vill höra en ung persons åsikter kring detta. Snälla jag ber dig svara på detta kära syster.

#10 - Anonym

Du verkar gilla mer Turkiet än Tunisien :)
Är det så?

#11 - Anonym

hmm... jobb på en semester? you must have a secret?? :O

#12 - Dillan

Till anonym som tror att rgc gillar turkiet mer än tunisien? !! Alltså bara för att hon åker dit betyder det inte att hon kanske gillar turkiet mer! Hon älskar nog sitt ursprung men det är nog lättare och billigare att åka till turkiet! Och snälla då måste vi nog vara kära i sverige eftersom vi bor här!!! Tänk efter innan du skriver!

#13 - Anonym

Inget fel med att gilla turkiet lr tunisien... Someone please give me a ticket to both! :D

#14 - Anonym

Turket.. Vad jag saknar! Jag var där på en solsemester i Alanya för två år sedan och det var helt klart den bästa semestern jag vart på. Älskar landet, staden, maten, kulturen, människorna <3, shoppingen och allt som är Turkiet helt enkelt. Jag längtar tills vi åker tillbaks dit och besöker fler städer som Istanbul, dina bilder lockar en hel del och alla tv serier som vi ser på mbc där de utspelar sig i Istanbul får mig att vilja åka dit direkt. Jag själv är arab och älskar mitt ursprung, mitt land och mitt folk därför kan folk tro att jag är turk ibland eller älskar Turkiet mer än mitt egna men de båda är nummer ett i mitt hjärta <3 Kram på dig syster!