Doomsday 2012 ?

syster vad tycker du ang det här med att domedagen kommer inträffa 21/11-2012? För oss muslimer ska domedagen inträffa en fredag 0ch 21 december är en fredag?????

 

Assalamo aleykom dyrbara syster,

Väldigt intressant fråga du ställer, därför tänkte jag att jag lika gärna kan göra ett inlägg om det.

Till att börja med så vet jag nästan med säkerhet att det bara är ett sammanträffande att maja indianernas kalender slutar en fredag, och inget som har med vår religion att göra – för de är ju inte muslimer så varför skulle de ha någon koppling till oss? Här är det slumpen som talar!

 

För det andra så tror jag aldrig att Allah skulle låta kuffar (icke troende) vara dem som förespråkar eller förutspår domedagens datum, det är bara Allah, och endast han själv som vet det dolda. En logisk punkt.

 

Och för det tredje och viktigaste så har Allah get oss information om hur domedagen kommer ske genom form av tecken som tyder på när stunden är nära. Vi vet tex nu att alla små tecken redan inträffat, tex att tiden går för fort, att människor tävlar I att bygga skyskrapor, folk har ingen kunskap längre och alkohol konsumeras som vatten, osv osv, MEN de stora och avgörande tecknen är fortfarande kvar, och dessa (och de tidigare) kan man läsa om här! Väldigt intressant wallahi. 

 

Vad har ni för tankar kring detta kära läsare? Någon annan som vart orolig? Jag vet att när jag själv läste detta var jag verkligen tvungen att läsa på ur islamsvinkel, för lite läskigt var det väl ändå hahah :P 

#1 - Anonym

Dom är kuffar dom har absolut fel för att dom har förutspått flera andra datum förr då ingenting har inträffat, det är Allah som endast vet det finns en känd hadith när ängeln Gabriel kom till profeten i mänsklig form när han satt med sahaba och frågade om profeten kunde berätta om iman och salat och domedagen osv då svarade Profeten: ”Den tillfrågade har inte mer kunskap om detta än den som frågar. Ingen har kännedom om tiden för domedagen förutom Allah, varken en högt rankad ängel eller en utvald budbärare.
Så det är bara bortse från dessa skogs människor som inte vet något om Allahs skapelse som bara väljer ut ett slumpmässigt datum som dom gjort flera gånger, Allah vet bäst det är inte viktigt när domedagen infaller utan det viktiga är, om vi är redo för den! Salam

#2 - Anonym

Dessa skogs indianer har ingen aning om Allahs skapelse och livet de väljer bara ut ett slumpmässigt datum hela tiden o säger att domedagen ska infalla de o de datumet dom har haft fel flera gånger tidigare det är inget o oroa sig över, det är endast alla som vet när domedagen kommer och det står klart och tydligt i Koranen och det finns flera hadither om detta tex när profeten saws sitter med sina sahaba så kommer ängeln Gabriel till honom i mänsklig form och frågar om iman, salat och domedagen då svarade Profeten: ”Den tillfrågade har inte mer kunskap om detta än den som frågar. Ingen har kännedom om tiden för domedagen förutom Allah, varken en högt rankad ängel eller en utvald budbärare. Så dessa skogs människor är bara bortse ifrån, det är inte viktigt NÄR domedagen infaller utan OM vi muslimer är redo för den, vi måste göra oss redo samla på os mycket goda gärningar och be om förlåtelse för våra synder
Salam :)

#3 - assala

det var intresserat o läsa, jag tänker icke alls på detta dag o denna film , det enda som bara gud vet när kommer domedagen, såå för mig om det händer nu eller senare eller hundra år till , det e lika, eftersom jag vet att jag kommer o dö någondag o det kommer min tur, viktigaste systrar att vi måste ta hand om våra vardagliga hur vi better oss o hur vi gör goda handlingar o hur vi behandlar andra, o hur vi själv vill behandlad ; mm . mmm

#4 - Anonym

Det är fortfarande flera stora tecken kvar, så jag är mer rädd för jag ska hina dö innan jag gjort tillräckligt många goda handlingar än att domedagen ska komma under min livstid.

#5 - Denise

Jag kan inte påstå att jag inte får liiite ångest. Det får jag alltid så fort det blir tal om domedag eller jordens undergång osv, även om jag vet att det inte stämmer.. Jag tycker ändå att det är så obehagligt att ens tänka på det.... Men sen har jag ju världens dödsångest också så jag tror de mest är den som gör sig påmind.
Det är som du säger syster, man måste se det ur ett islamiskt perspektiv och inte ur sin egen rädsla <3

Ps. Hoppas ni haft en underbar resa och att resten av resan blir lyckan. Må Allah skydda er under resans gång! <3 Mashallah du är så fin!

#6 - Ayan osman

Nej. Folk har försökt räkna ut när domedagen infaller sedan urminnes tider. Inte ens Profeten Muhammed SAW visst så..

#7 - Anonym

Gud vet bäst. Tror inte på det där.
Syster har alltid följt din blogg o jag kommenterär och frågar dig ofta om saker men jag får liksom aldrig svar... Anledningen till att ja frågar dig är för att jag inte kan vända mig om t ngn annan som är kunnig o känner folk som är kunniga. Aja får hitta ett annat sätt o hitta svar. God bless you.

#8 - jenny

Inshallah, everyday is Gods will.. no worries...