Outfit of the day - Istanbul
 

Jag köpte en super tjusig tröja här om dagen, från en butik som egentligen bara säljer till grossisthandlare! Haha det hjälper att kunna turkiska här, då kommer man undan med mycket. Såg den på en skyltdocka redan flera meter därifrån och var bara tvungen att ha den, nitar kanske inte är lika IT längre men de är inte förens nu som jag börjat gilla det!! Vad tycker ni? Invigde även min nya väska.

 

Hörde att vi kommer komma hem till snö InshAllah, Åh ångest! Det är så soligt här...

Istanbul - Where my heart finds peace

 

Igår kväll tog vi paus från allt och gick ut på en mysig kvällsrunda i finaste Istanbul. Denna resa har tagit oss lite överallt i staden, allt från de lyxigaste områden till slummen och vilken kontrast säger jag bara! Hur som så åkte vi till ett område (slut station på tvärbanan/spårvagnen) som hette Kabatas. Vi tog en promenad längst vattnet och upptäckte snabbt att något var på gång, överfullt med människor och poliser - det var nämligen match!

 

Vi satte oss och fikade på ett litet kaffe som låg precis vid vattnet, om ni vill ha en ''turkisk serie-upplevelse'' rekommenderar jag detta cafe strakt! Det hette Dolmabahce Cafe. Sen åt vi middag på vår favvo restaurang på sultanahmet, vilken mat! Ska ta reda på namnet åt er!

Jag ska även skriva ett inlägg om resebudget och fakta om hotellet osv, så fort vi är klara med allt här, vi har otroligt mkt att göra nämligen! Ikväll ska vi ut på äventyr, men nu blir det jobb, puss <3

 

P.s Angående hur jag stänger min slöja så har jag håret i en bula fäst vid nacken. Jag har alltså inget tillagt för att få volym osv. Ibland, kan jag erkänna, att bulan sitter för långt upp, men oftast tänker jag på att sänka den för jag följer åsikten om att puckel hijab ej är tillåtet. Många säger att man inte kan ha bula över huvud taget, men jag har inte tagit ställning till det ännu, så snälla läs på själva lite och avgör vad ni känner är mest rätt 

 
Doomsday 2012 ?

syster vad tycker du ang det här med att domedagen kommer inträffa 21/11-2012? För oss muslimer ska domedagen inträffa en fredag 0ch 21 december är en fredag?????

 

Assalamo aleykom dyrbara syster,

Väldigt intressant fråga du ställer, därför tänkte jag att jag lika gärna kan göra ett inlägg om det.

Till att börja med så vet jag nästan med säkerhet att det bara är ett sammanträffande att maja indianernas kalender slutar en fredag, och inget som har med vår religion att göra – för de är ju inte muslimer så varför skulle de ha någon koppling till oss? Här är det slumpen som talar!

 

För det andra så tror jag aldrig att Allah skulle låta kuffar (icke troende) vara dem som förespråkar eller förutspår domedagens datum, det är bara Allah, och endast han själv som vet det dolda. En logisk punkt.

 

Och för det tredje och viktigaste så har Allah get oss information om hur domedagen kommer ske genom form av tecken som tyder på när stunden är nära. Vi vet tex nu att alla små tecken redan inträffat, tex att tiden går för fort, att människor tävlar I att bygga skyskrapor, folk har ingen kunskap längre och alkohol konsumeras som vatten, osv osv, MEN de stora och avgörande tecknen är fortfarande kvar, och dessa (och de tidigare) kan man läsa om här! Väldigt intressant wallahi. 

 

Vad har ni för tankar kring detta kära läsare? Någon annan som vart orolig? Jag vet att när jag själv läste detta var jag verkligen tvungen att läsa på ur islamsvinkel, för lite läskigt var det väl ändå hahah :P