Q & A Part II

Hej!
Jag undrar om du har några tips om säkra internetsidor som säljer fina balklänningar :)

 

Jag har ingen aning walla kollade runt men hittade inget, men kanske någon läsare vet?Kommentera gärna!

 

Vad har du för syn på folk som går igenom hela livet som singlar? Finns det en perfect match därute för alla tror du? Har du och din man gemensam ekonomi? Om hur funkar de? Om inte vad tkr doch fu om d?

 

Jag tycker faktiskt inte mycket. Jag har full respekt och förståelse för de som vill och inte vill, men jag tror absolut att det finns en Mr Right för alla där ute;) Jag och min man har sjävklart gemensam ekonomi, och personligen skulle jag inte kunna ha det på något annat sätt, de här med mina pengar och dina pengar passar inte in i ett äktenskap utan allt ska vara vårt!;)

 

Vad var ditt första intryck på din man?:)

 

Att han hade fint skägg! hahah jag är knäpp jag vet..

 

Tycker du att man ska prata om hur många barn man kan tänka sig att ha när man har en sittning. Undrar för att om man tex vill ha 3 barn och ens make vill ha 5 så kan det ju uppstå problem ifall man gifte sig utan att prata om sånt?

 

Jag tycker absolut att man ska göra det, man ska prata om allt man tycker är relevant och viktigt för det är ju ens framtid man pratar om. Det finns inget i islam som anses vara tabu att prata om egentligen, men sjävklart har allt sin rätta tid och plats. Men barn, jobb, hemmasysslor, dina rättigheter osv ska man verkligen fråga om. Man ska helt enkelt ha alla kort på bordet, och repektabla män förstår detta:) 

 

hur sminkar du dig, alltså vad brukar du använda??
när började du med kjolar ? varför gör du inte mer videoinlägg tex när du ska svara på frågor eller allmänt?? är musik haram när det gäller bröllop för endast kvinnor ? är det haram att gifta sig med en man från samma religion men en annan sekt eller inriktning?? är näsoperation haram när man mår dåligt av hur den ser ut och tänker jämnt på de??

 

Jag sminkar mig sällan till vardags men om jag gör det så är det bara rough och mascara som gäller, eyeliner anser jag också vara vardagssmink haha, men som sagt detta händer sällan:P Jag hatar att göra video inlägg för jag är så självkritisk och hittar 100 fel i allt jag gör och säger haha, men kan göra mer om ni vill?!

Dina haram och halal frågor måste du prata med en Imam om älskade syster för jag vågar inte svara på dem:(

 

Hur har din blogg blivit så stor?

 

Haha stor och stor vet jag inte om den är men jaa jag vet inte, det kanske ni kan svara på? <3 

 

Berätta gärna lite om din familj och om din uppväxt:) Och också gärna om hur länge du har burit slöja och dina upplevelser av/med den:)

 

Min uppväxt var normal, Mamma pappa och tre bröder. Pappa har vart rätt sträng med vissa saker och väldigt öppen med andra, men generellt har jag haft det bra Allahmdulillah! :) Jag fick tex klä mig som jag ville förutom i kort kjol, haha Jag tog på mig slöja när jag var 19, 4 mån innan jag fyllde 20 och har aldrig känt mig illa behandlad pga av främmande människor osv. Ibland nu kan jag känna att shaytan säger att jag är jätte ful i den och känner att ja vill gömma mig, men de är bara vanligt haha jag vet att jag gör gud nöjd iaf :D

 

salamo aleykom igen . 
asså jag är så facinerad utav din mat mashallah, jag undrar iaf hur gör du med grillad hel kyckling i ugn vad har du för marinad och hur länge brukar den vara inne. brukar du ha ngt i kycklingen också eller ?

 

Walekom assalam gumman, HAHA facinerad?! MIn amatör matlagning?tack så mkt!=) Jag marinerar den med olja, krossade vitlöksklyftor och massa grillkrydda och röd papprika krydda sen in i ugnen i en smord plåt på 250g. Inne i ca 20-30 min, de är bara att skära upp lite och smaka efter. Har aldrig haft nått i kycklingen men ska testa inshallah hehe..

 

Vad händer ifall man komme överens om att man tex vill ha 2 barn med sin partner, men senare så ångrar sig tex ens make, måste man iså fall gå med på det? Och är det tillåtet att använda skydd? =)

 

Det är olika mellan olika partners, bäst är det om man kunde kompremissa eller komma överens om nått, det här med skydd är olika för olika inriktningar, men generellt så tror jag att P-piller inte är tillåtna för de ger hormonella förändringar i kroppen osv.

 

Asc du har en grym blogg ,love it.men i allafall så undrar jag om man inte vill bli gravid är det tillåtet att "använda" p-piller ? Eller annat som gör att man inte kan bli gravid .för jagÄr studerande och vill ha barn men inte under den tid jag studerar.tack

 

walekom assalam, it loves u back haha! Som sagt ovan så är det här med preventivmedel olika för olika inriktningar men P-piller är nog haram för alla, tror jag, men be gärna din make kolla med er imam eller så =)

 

As salam aleykum :). När började du bära slöja? Kände du att du gick igenom en jobbig tid då många ställde frågor om slöjan? Själv är jag 13 och började med slöja för ca två år sedan. Ps. jag tror att jag såg dej på anatoliska kulturfestivalen men vågade aldrig fråga om det var du :(. Men i alla fall, älskar din blogg jättemycket! Min favorit blogg haha:)))

 

Va gullig du är gumman, aa det var nog jag, du borde ha hälsat!<3 Hmm som sagt så tog jag på mig slöja rätt sent, vilket är rätt annorlunda kan jag tänka mig, men de som hade svårast för mitt beslut var tyvärr min familj för de var orolig att det skulle bli svårt i tunisien, men sedan lugnade dem ner sig allahmdulillah:) Mashallah va kul att du började så tidigt, önska jag också gjorde det <3

 

Asc syster! Först och främst vill jag tacka för en braaa blogg.Brukar inte vara bra på att kommentera men jag kollar in varje dag iaf. Min fråga handlar om företag mest eftersom din bror har ett ställe i Sthlm. Det är så att jag vill öppna ett eget café, typ ett bokcafé där man serverar lättare måltider, våfflor och pannkakor som din bror gör och det vanliga på ett fik. Det är något jag har funderat på länge och jag känner att jag kan behöva lite tips om hur man gör och kommer igång. Jag brukar glömma den drömmen ibland men så kommer den ändå tillbaka jämt. Det är något jag vill satsa så jag skulle bli jätteglad för tips, råd och annat. Mvh

 

Walekom assalam gumman! Tack så mkt för din komplemang, och till din fråga ( även om du inte vill ha detta svar!) så ska jag imorgon prata med min bror och be han berätta allt från A till O och sen skriver jag ett helt ''starta eget'' inlägg, men tills dess, sluta aldrig drömma för en dag slår drömmarna in!

 

Hur kommer det sig att ni startade en ny förening? al-haya. Det finns ju flera olika föreningar i stockholm varför ville ni ha en egen då jag tycker man bör gå under en av de som redan finns då vi muslimer bör vara enade.

Behovet fanns här där vi bor, så varför inte ? bara extra belöning juh :)

Vilka länder skulle du vilja besöka?

Förutom Haij så står Dubai, USA och Malaysia högst på min lista! =)


OMG det här inlägget tog mig tre försök och sammanlagt 2 timmar att skriva!! =) Säg till om jag missade någon fråga !

#1 - Anonym

har en fråga och hoppas på svar! jag undrar om det går bra att sola och bada med bikini om man bär hijab annars men när det bara är kvinnor som är där och inga män bara kvinno pool? eller måste man fortfarande ha muslimsk baddräkt på sig hoppas inte det är konstig fråga<3 tack<3

Svar: Jag kan tyvärr inte svara på denna fråga hjärtat, för jag vågar inte ge ut någon fatwa, de finns så blandade åsikter om detta :( <3
rgc.nu

#2 - zeinab jaber

älskar ditt svar om pengarfrågan :) tycker exakt som du!!

#3 - S

Ouff just den där frågan om barn är så svår. Innan jag gifte mig sade jag till min man "jag vill ha en massa barn, helt 4-5 stycken!" och min man hade svarat att han var öppen för det mesta och gärna ville ha en stor familj också. Nu är vårt första och enda barn 3 år och jag känner fortfarande att nej...jag vill aldrig mer ha barn igen. Det är jättesvårt för känns ju som att jag lurat min man, men alla mina känslor förändrades när jag såg hur det verkligen var att ha ett barn. Det kan man ju inte beskylla mig för egentligen, men kanske borde ha varit smartare innan och sagt "ett barn först och sedan ser vi vad vi känner" :(

#4 - L

Vill bara säga att jag älskar din blogg!! Helt underbar och en massa bra tips :) Keep up the good work!
Har en fråga som jag hoppas du kan besvara :D
Det är nämligen så att jag planerar att gifta mig, men den som jag vill gifta mig med har pratat om att det är viktigt att kvinnan lyder sin man. Då är min fråga, hur menar han med att lyda? Att jag ska göra allt han säger åt mig att göra? För jag är rätt envis av mig att jag inte direkt gillar när någon bossar över mig, förutom min pappa så klart haha! Men jag vill ju också kunna gå ut när jag är gift, som jag gör som ogift! Det här med äktenskap känns lite läskigt för jag tror att mannen tänker att han har full kontroll över allt man vill göra.
Tacksam för svar hihi<3

Svar: Baraka allahu fiki kära syster<3Hmm det där med att lyda det är en stor grej i ett äktenskap. Och liksom dig håller jag med om att jag inte gillar att bli bossad runt, men jag och maken är överens om att vad gäller stora saker som att sova borta eller vara ute länge någonstans så kollar jag alltid med honom om de är okej, jag frågar aldrig får jag utan jag säger mer'' ska dit och dit är de okej eller? Det funkar perfekt för mig för jag vet att det är min plikt som fru att lyda min man men min man vet att han kan inte förbjuda mig från saker som INTE är haram, så prata med din blivande och se hur han tycker om att du går ut och hänger med dina vänner. detta är jätte viktigt för många män anser att kvinnan bör stanna hemma osv. så du måste veta vad du ger dig in på, förstår du? prata lungt och sansat med ödmjukhet och respekt och fråga precis allt du har i hjärtat så kommer han inte ta illa vid och inshallah förstå dina behov. Jag säger bara en sak : det är inget fel eller haram med att vilja plugga, jobba eller gå ut med sina vänner då och då och göra vanliga ''halal'' grejer osc. Lycka tikll habibah <3
rgc.nu

#5 - Anonym

Alltså när det gäller kläder på tjejaktiviteter (och det gäller ju också badkläder på kvinnosim)har jag hört att man ska täcka över kroppen från ovanför brösten ner till knäna. Personligen känner jag att bikini eller baddräkt är för mycket "in my face" när andra kvinnor har omkring mig. Men många brukar ha badshorts som täcker låren som tillägg till baddräkt och det tycker jag är en bra kvinnobadoutfit. Jag stötte på en onlinebutik som säljer fina kvinnliga badkläder av halvmodest modell en gång. Kan ju länka till den om någon är intresserad av köpa något fint till typ kvinnopoolpartys:) Eller en strandfest med BARA kvinnor. Skulle inte det vara fantastiskt roligt?:D

http://modestswimwear4u.com/

Svar: tack för tipset gumman <3
rgc.nu

#6 - sara

inom islam, måste mannen i ett äktenskap lyda kvinnan på samma sätt som kvinnan lyder mannen?

kanske svår fråga, om du inte vet det absolut rätta svaret för islam kan du svara på hur du ser det inom ditt äktenskap.

Tack för en trevlig blogg :)