Child Brides
 
 
 
 
 
En väldigt intressant och dokumentär om barn äktenskap! Och ännu en gång, Allahmdulillah för Islam, där tvångsgifte inte är något att tala om! Även om detta händer i muslimska länder pga. kultur, så förstår  jag inte hur det kan vara en kulturell norm att gifta bort barn, och hur staten blundar för det trots att det är förbjudet?!kolla och lämna en kommentar tjejer!
-
A very interesting documentary about child marriage! And once again, Allahmdulillah of Islam, where forced marriage is not something to talk about! Although this happens in Muslim countries due to Culture, I still do not understand how it can be a cultural norm to marry off children, and how the state turns a blind eye to it even though it is forbidden?! check it out and leave a comment girls! 
#1 - Sumaya

Subhan Allah.. Visste inte att dom var så unga när dom blev bortgifta. För tidigt juhh!! Och stackars flickor som förlorat sitt liv på grund av det..:/ Märkte ni att programledaren var muslim? Jag kom först på det när hon sa " ma shaa Allah she was very beautiful" haha. Iaf, väldigt intressant dokumentär!

#2 - Fardosa

SubhaanAllaah, mitt hjärta brast när jag såg den här dokumentären. Alhamdulillaah 'alaa kulli haal, bi'thnillaah så är en förändring nära.

#3 - Anonym

Ja men hon var ju från Afghanistan vilket är ett muslimskt land :) men Gud den här dokumentären fick mig att se på detta med nya ögon. I Indien blev ju pojkarna också bortgifta väldigt tidigt, vilket är minst lika tragiskt. Deras hela liv blir ju planerat från sexårs åldern, det måste vara ledsamt att inte kunna få bestämma vem man delar sitt liv med.

#4 - Sara

Väldigt intressant dokumentär! Innehållet var väldigt spännande. Men sjukt att gifta bort sina döttrar och 'ven söner i en sådan tidig ålder. Tackar Allah för livet och friheten att välja make och ålder att gifta oss helt själva utan att bli tvingade utav familjen! Puss<3

#5 - delshekasteh.blogg.se

Heeeelt absurt. Man blev så äcklad när ena bruden bara var 6 år (!)

#6 - Nono

Usch Ya Allah, detta var ju helt galet! Hur kan man göra så mot sina barn? Iallafall en väldigt bra dokumentär man fick se. Man fick även veta hur vissa länder har det angående äktenskap och m.m, väldigt intressant men sorgligt!

Svar: Visst var det väldigt allmänbildande, älskar att titt på dokumentärer! <3
rgc.nu

#7 - Emina

Helt ok eftersom dom inte flyttar ihop direkt och det riktiga äktenskapet inte börjar förrän dom räknas som vuxna

Svar: Hur kan det vara helt ok att gifta bort små barn, bara för att de flyttar ut när är 13-14 är de vuxet ?? det är haram att gifta bort barn, det går emot islam drf är det inte alls helt ok oavsett ålder syster
rgc.nu

#8 - Linda Umm Fatimah Nilsson

Jag skrev en lång kommentar, men det verkar som den inte "fastnade" ???? :(

Svar: Nej syster det kom inget :( Ett tips : Kopiera alltid din kommentar så att om den försvinner kan du bara klistra in och skicka igen :P
Blogg.se nya portal är knas tyvärr..
rgc.nu

#9 - Name

Omg! Det är ju helt galet? Blev jätte äcklad när den där 20 åringen gifte sig med 13 åringen! Så synd! Hon kunde inte ens uttala "jag accepterar"

Ps: Programledaren vad Sååååå vacker!

Svar: Visst var hon de Ma Shaa Allah! Kunde inte sluta titta på henne hehe...
Åh den scenen gjorde mig så ledsen walla :(
rgc.nu

#10 - E

Ush, Boze sacuvaj! Det är barn för Guds skull, små barn. Förstår inte hur föräldrar har hjärta till att göra såhär mot sina döttrar och söner. Vissa är ju så små så att de inte ens förstår vad som händer.

#11 - ..

Jätte bra dokumentär, Allhamdullilah 3ala nimat al islam! BarakaAllahufiki syster för att du la upp den här. Kan du tipsa fler bra dokumentärer om olika ämnen? =D

#12 - S

Tips är att söka på Nel Hedayat (egentligen Nelufer) ....hon är programledare för fler liknande dokumentärer :)Tace care sisters!

#13 - S

....finns tex en om Arabvåren, en om Afghanistan osv osv

#14 - Linda Umm Fatimah Nilsson

vet att man alltid ska göra så, kom på det i efterhand :P

Det jag ville få fram i min kommentar var i alla fall att detta handlar om samhällstrukturer.
Vi som ser dokumentären tänker ju rent spontant: "Men HUR kan föräldrarna göra så mot sitt barn!" Vi tänker nog automatiskt att pappan som gifter bort sin 6-åriga eller 11-åriga dotter måste vara elak, dum och konstig. Eftersom FÖR OSS är detta något helt otroligt, vidrigt och fruktansvärt! Men FÖR DOM är detta något så vanligt förekommande att det inte är något konstigt. Det verkade till och med vara normen i flera samhällen. Så för dom är detta "normalt" och därför tror jag inte att pappan/brodern/farbrorn känner någon skuld. I alla fall inte särskilt mycket. De ser det som något nödvändigt (ibland pga fattigdom) att gifta bort sina döttrar så tidigt.

Jag tror att de allra allra flesta föräldrar VÄRLDEN ÖVER vill sina barns bästa. Vi gör vad vi tror är bäst för våra barn. Att jag uppfostrar mina barn islamiskt tycker min mamma är konstigt, dumt och hemskt. Eftersom hon inte tror på någon religion alls. Men jag, som är muslim alhamdulillah, uppfostrar mina barn (gör detta hemska enligt min mamma) för MINA BARNS BÄSTA. Det som JAG TROR är mina barns bästa.
Det tror jag att de gjorde i denna dokumentär också. Deras samhälle säger att barnäktenskap är ok - då ÄR det ok för dem också.

Jag tyckte att det var särskilt intressant när de intervjuade den unga mannen som jobbade som frisör. Och när de talade med brodern som förlorat sin syster under hennes förlossning. De pratade båda om att om flickorna skulle vänta med giftermål så var det stor risk för att de inte skulle kunna bli gifta sedan, eftersom de då kunde (av samhället) anses som "förbi sin tid".
Så det är ju inte dessa enskilda individer i dokumentären vi bör se på och peka ut som felande egentligen. Detta fenomen ligger i samhällsstrukturen. Det är nog inget de reflekterar över så mycket. MEN - som tur är finns det vissa ljussken som går emot dessa normer. Jag tänker på de två unga kvinnorna som stod upp för sig själva och sa nej till äktenskap. Tack vare dem så "spred" det sig och fler tjejer kunde våga att göra samma sak. Men det kommer krävas tid, förmodligen lång tid. Men med Allahs hjälp kan det ske underverk. Och det är ju det vi hoppas på! För barnäktenskap är förbjudet inom islam alhamdulillah. Och om tjejen inte samtycker till äktenskapet så är det förbjudet oavsett ålder.

Må Allah underlätta för alla par som tvingas ingå barnäktenskap. Må Allah belöna dem som kämpar emot detta.

Det är INTE accepterat utifrån VÅRT LANDS lag, DERAS LANDS lag, och ISLAMS LAG.

Mycket intressant och viktig dokumentär!

Svar: KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJ SYSTER <33Men måste bara påpeka att ingen har hoppat på indeviderna i dokumentären, utan samhällets normer som tillåter detta och uppmuntrar till det och lagen som förbjuder det men ignorerar det när det händer. Det är bara det jag iaf menade, ifall det missförstods eller så heeh =) Puuuss
rgc.nu

#15 - Anonym

Tycker man att barnäktenskap borde förbjudas så innebär det att man är emot islams lagar. Jag hoppas att ingen muslim är det. Äldre män har gift sig med flickor i "dagisåldern" i alla tider. Det hände innan islams tid, profeten saw gjorde det, och människor efter honom har gjort det. Än idag lever det vidare. Det är endast i modern tid som människor (speciellt u väst)har börjat tycka att detta är VÄLDIGT fel. Håller en muslim med dem och tycker att detta borde förbjudas så har man nog blivit hjärntvättad av västvärlden. Det är hög tid att vakna upp och lära sig vad som är tillåtet i ens religion och vad som är förbjudet.

#16 - Emina

hahaha luuugna dig gums, hade jag haft barn hade jag aldrig låtit något sånt här hända dom, givetvis tycker jag inte det är ok, sarkasm ;)

Svar: HAHah åhh visste inte att det var du gumman :D
rgc.nu

#17 - Anonym

Kolla denna om en flicka i Yemen. http://www.youtube.com/watch?v=xVM39L2D_Gw

#18 - The very best

comment cherry