Att lyda eller inte lyda maken .. den stora frågan!

 

Okej , hur självständiga eller feministiska vi än är ska jag bara fastställa en punkt ur en islamisk synpunkt ; Kvinnan är Ålagd att lyda mannen , det är obligatoriskt för henne , punkt!

Så därför kommer lite råd för både systrar och bröder hur man kan work around this och få fruagn att inte känna sig som en åsiktslös, deprimerad svans.

 

1. Syster om du vet att du är en sådan kvinna som inte klarar av att få saker förbjudna för dig (exmpel som jag själv) undvik att gifta dig med en man som har en dominant karaktär , en trångsynt man eller en man som saknar vilja att kompremissa med sina åsikter. Ödmjukhet är nyckeln till lycka !

 

2. Min make använder aldrig orden ’’ jag förbjuder dig ’’ eller ’’du får inte’’ utan han säger alltid ’’ Islam säger si och så , allah låter inte si och så’’ På så vis säger jag min åsikt men övertalas lugnt att tänka om och lyda honom av frivilja , för jag kan inte gå emot något som Allah har förbjudit för mig. SÅ män , ni kan lära er av detta!

 

3. MÄN: Låt era fruar fatta sina egna beslut , och låt dem diskutera sina åsikter med er, för i grund och botten vet frugorna att männen har sista ordet !Underskatta aldrig hur mycket inflytande kvinnor har på mäns beslut , vi praktiskt taget formar dem , glöm aldrig det.

 

Tre enkla råd som leder till en väldigt lydig men INTE förtryckt fru! Jag älskar att min man fått mig att vara med om ett sånt här äktenskap , det var exakt det här jag letade efter Mashallah !

#1 - Beslöjad

Salam Aleykom!Masha'Allah! Må Allah evigt ha ett tryggt öga över er. Nr. 2, tycker personligen att fler män borde ta efter din man.Ha en bra dag!

#2 - Zeynab

Jag kommer ha stora problem när jag gifter mig! Det här med att lyda alltså.. jag behöver verkligen jobba på det. Fortsätt med dina grymma råd!!

#3 - denise

MashAllah vilka fina och bra råd! Jag tror faktiskt många tjejer kan vara lite oroliga kring detta, men allting handlar egentligen om att man ska kunna prata med varandra i ett äktenskap. Och självklart som du säger, är man en person som inte gillar att bli förbjuden, då kanske man inte ska välja en man som är överdrivet dominant.Jag kan faktiskt inte komma på ett tillfälle då min man förbjudit mig något, det som jag ens kan tänka mig att han skulle förbjuda är alkohol, umgås med killar, fester osv, men det är ju sådant som även Islam förbjuder, med andra ord något som jag själv avstår från tack vare min religion.Må Gud välsigna ert äktenskap, syster! <3